Bilo da je servirana s običnim polama od krumpira ili zelenjavom iz škrtoga podneblja, s pastrvom, još ako je gacka, moglo bi se i češće postiti. Mi vam zato donosimo najbolji recept za Goransku pastrvu s koprivom. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je obrok koji će oduševiti cijelu vašu obitelj!
Sastojci:
- 2 veće pastrve
- 1 kg krumpira
- 100 g lista mlade koprive
- kukuruzno brašno
- maslinovo ulje
- češnjak
- peršin
- sol, papar
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Pastrve očistite, posolite ih i uvaljajte u kukuruzno brašno. Pržite ih na ulju do zlatnožute boje. Izvadite ih na ubrus kako bi upio višak masnoće. Krumpir izrezan na kockice kuhajte u slanoj vodi. Listove mlade koprive blanširajte i nasjeckajte. Na maslinovom ulju kratko propržite češnjak i peršin, dodajte blanširanu koprivu i kuhani krumpir te sve kratko promiješajte i začinite prema ukusu.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka: