ZA PRSTE POLIZATI

RECEPT DANA Ne bacajte ostatke od ručka: Imamo 6 ideja kako ih pretvoriti u nove slasne obroke

Shutterstock
23.10.2024.
u 09:30

Umjesto da ih ignorirate u hladnjaku i nakon nekog vremena bacite u kantu za otpatke, iskoristite ih za brze i kreativne recepte

Svima nam često nakon obroka ostanu ostaci hrane koji nisu dovoljno obilni za novi samostalan obrok, ali su previše dobri da bi se bacili. Umjesto da ih ignorirate u hladnjaku i nakon nekog vremena bacite u kantu za otpatke, iskoristite ih za brze i kreativne recepte. Imamo šest ideja za pripremu ukusnih jela od ostataka ručka ili večere.

Quiche s ostacima povrća: Ako vam je nakon ručka ostalo povrće, poput pečenih paprika, tikvica ili brokule, upotrijebite ih za slasni quiche. Umutite 4 jaja, dodajte 200 ml vrhnja za kuhanje, sol i papar, te pomiješajte s povrćem. Smjesu prelijte preko tijesta za pite i pecite 30 minuta na 180 °C dok ne porumeni.

Pohane kuglice od riže: Ostatak kuhane riže pretvorite u ukusne pohane kuglice. Pomiješajte rižu s jajem i naribanim sirom, oblikujte kuglice, uvaljajte ih u krušne mrvice i ispržite na vrućem ulju, a ako želite zdraviju verziju, ispecite ih u pećnici prekrivene folijom. Poslužite ih uz umak po izboru, kao brzinski obrok ili grickalicu.

GALERIJA: Generalno čišćenje: Ovih 8 predmeta odmah izbacite iz svog doma, nećete požaliti!

1/9

Tortilje s mesom: Ako vam je ostalo piletine, svinjetine ili govedine od jučerašnje večere, napravite tortilje. Narežite meso na trakice, dodajte salatu, kukuruz, rajčicu i umak po izboru, npr. jogurt s češnjakom. Sve zamotajte u tortilju i poslužite kao brzi ručak.

Salata od ostataka tjestenine: Ostatak hladne tjestenine pretvorite u svježu salatu. Dodajte nasjeckano povrće, poput paprike, krastavaca i rajčice, malo tune ili komadića šunke te prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Po želji posipajte parmezanom ili drugim tvrdim sirom.

VEZANI ČLANCI:

Frittata s ostacima krumpira: Ako imate kuhanih ili pečenih krumpira, iskoristite ih za frittatu. Narežite krumpir na ploške, dodajte povrće koje imate, primjerice papriku i luk, prelijte s umućenim jajima i pecite u pećnici dok frittata ne postane zlatno-smeđa.

Pita od ostataka mesa i povrća: Napravite brzu pitu koristeći ostatke mesa i povrća. Stavite ostatke u kalup za pite, dodajte malo sira i prekrijte tijestom za pitu ili lisnatim tijestom. Pecite na 200 °C oko 25-30 minuta dok pita ne postane hrskava i zlatna.

Što način na koji koristite mobitel govori o vama?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije