a, još je i zdrava!

RECEPT DANA Ona nikad ne izlazi iz mode: Sočna i ukusna torta od mrkve

@ivaninakuhinja
05.07.2024.
u 09:30

Otkrijte zašto je ova torta omiljena diljem svijeta i prepustite se njenim čarima u svakom zalogaju

Torta od mrkve, sočna i puna bogatih okusa, klasik je koji nikada ne izlazi iz mode. Ova torta savršeno kombinira slatkoću mrkve s aromatičnim začinima poput cimeta i narančine korice, stvarajući neodoljiv desert koji je jednako ukusan koliko i hranjiv. U ovom receptu mrkva ne samo da daje torti vlažnost, već i pridonosi njezinoj privlačnoj boji i teksturi. Otkrijte zašto je ova torta omiljena diljem svijeta i prepustite se njenim čarima u svakom zalogaju. Recept je podijelila food blogerica @ivaninakuhinja. Uživajte! 

Sastojci:

Biskvit:

  • 300 g glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 180 ml ulja
  • 120 g grčkog jogurta
  • 4 jaja
  • 100 g oraha
  • 450 g mrkve
  • ribana korica jedne naranče

VEZANI ČLANCI: 

Krema:

  • 400 g krem-sira (abc ili neki drugi)
  • 250 g milerama
  • 150 g omekšalog maslaca
  • ribana korica jedne naranče
  • 150 g šećera u prahu

Priprema: 

Biskvit: Mrkvu sitno naribajte. Sameljite orahe. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. U drugoj posudi pjenasto izmiksajte jaja i šećer, dodajte ulje, jogurt i koricu naranče. Suhe sastojke umiješajte u smjesu s jajima (možda će vam se sada smjesa činiti malo gusta, ali kad dodate mrkvu, postaje tečnija). Zatim dodajte mrkvu i orahe te sve dobro izmiksajte da se sjedini.

VEZANI ČLANCI: 

Smjesu podijelite na tri jednaka dijela. Dno kalupa promjera 24 cm obložite papirom za pečenje i izlijte prvi dio smjese. Pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta ili ovisno od pećnice. Najbolje da pratite pečenje i probodite biskvit čačkalicom, ako izađe suh – biskvit je pečen. Na isti način ponovite pečenje još dva puta. Kada ste ispekli sva tri biskvita ostavite ih da se ohlade.

Krema: Omekšali maslac (sobne temperature) izmiksajte s krem sirom. Dodajte mileram, koricu naranče i šećer u prahu te sve dobro sjedinite. Kremu podijelite na 3 jednaka dijela.

Slaganje torte: kora – krema – kora – krema – kora. Zadnjim dijelom kreme premažite cijelu tortu. Dekorirajte narančom, krupno sjeckanim orasima ili po nečim drugim po želji. Tortu ostavite u hladnjaku preko noći.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije