za prste polizati

Recepti za zimnicu: Pripremite ukusan domaći ajvar

ajvar (1)
Tomislav Miletic/PIXSELL
28.08.2013.
u 16:05

Svako pripremanje zimnice zasigurno ne može proći bez pripreme ajvara.

Svako pripremanje zimnice zasigurno ne može proći bez pripreme ajvara. Donosimo vam jedan od domaćih recepata za pripremanje ovog ukusnog namaza.

Sastojci:

10 kg paprika

2,5 kg patlidžana

5 ljutih feferona

5 žlica soli

1 decilitar 9-postotnog octa ili 3 decilitra jabučnog

2 režnja češnjaka

7 decilitara ulja

Priprema:

Operite papriku i patlidžane i ispecite ih u pećnici ili na roštilju. Nakon što se ispeku očistite ih od kožica i sjemenki. Operite ljute feferone i također ih očistite od sjemenki i peteljki te nakon toga paprike, patlidžane i feferone zajedno sameljite u mašini za mljevenje mesa. Dobivenu smjesu stavite u lonac i dodajte 5 žlica soli, 1 decilitar 9-postotnog octa ili 3 decilitra jabučnog, dva režnja protisnutog češnjaka i 7 deci ulja. Sve dobro promiješajte i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva da se peče 2 do 3 sata. Povremeno promiješajte. Nakon što je gotovo, ispečenu smjesu ulijte u prethodno oprane i sterilizirane staklenke. Smjesu u svakoj napunjenoj staklenci prelijte sa žlicom vrelog ulja i zatvorite s celofanom ili hermetičkim poklopcem. 'Et voila', dobili ste ajvar koji je kad se ohladi spreman za jelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije