RESTORAN "LES PONTS"

Prva pomisao? Ajme majko, pa ja ću ovu hranu platiti prvorođenim djetetom

gableceda - les ponts
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
16.04.2014.
u 09:00

Poznati komičar Ivan Šarić u dva će tjedna obići 20 restorana te ocijeniti ambijent, hranu, osoblje, cijene...

Testirali smo gablec u "Les Pontsu". Restoran je to prepoznatljiv u Zagrebu po svojoj francuskoj kuhinji.

Ambijent je prekrasan, čak me u prvi mah i uplašio, jer kad uđete, prvo vam pada na pamet: "Ajme majko, pa ja ću ovu hranu platiti bubregom i prvorođenim djetetom!"

Bez brige, nećete. Gablec za 25 i 35 kuna možete si bez problema priuštiti. Jedino ne preporučujem da ondje sjednete ako vam se žuri. Jer, to je restoran u koji sjednete i uživate u svakom trenutku.

Foto: VLm

Konobari su pristojni i jako, jako dobro poznaju svoj posao. Gotovo da vam je neugodno koliko se ljudi razumiju u to što poslužuju! Upitate li ih kakvo je vino, očekujte biografiju vina u trajanju od desetak minuta u kojoj konobar prati život jednog grozda do trenutka kad vam je natočio u čašu vino napravljeno od toga grozda.

Prvo jelo u današnjoj Gablecedi je rižoto s dimljenim sirom i radičem. Cijena je 25 kuna. Moram priznati, kad su mi poslužili jelo, nisam pažljivo slušao što jedem, pa sam u jednom trenutku pomislio da je riječ o rižotu s komadima ribe. Kuhar je uspio dobiti efekt da sir ima okus po ribi, a kao "dite" s mora kojem je tata ribar, nije me lako prevariti. No, eto priznajem... ovo nisam očekivao.

Drugo jelo na meniju je pileći file s kus-kusom i povrćem. Dekoracija jela je izvrsna, toliko je sve lijepo izgledalo da mi je bilo žao vilicom rasturiti koncepciju. Lagano, fino jelo, osobito u vrijeme kad stižu vrućine. Restoran ima i ugodnu terasu, pa ako vremenska prognoza dopusti, taman u vrijeme gableca pogodit će vas sunce.

>>Da su na posljednjoj večeri znali za ovaj burek, ne bismo u crkvi jeli hostiju

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Jelovnik.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije