Bratska ljubav

Roko kao pravi brižni brat stalno pazi na svoju sestru Neli

Roko i Neli
Foto: Privatni album
1/7
04.03.2014.
u 14:00

Nakon osam mjeseci života u boksu skloništa, nove vlasnike traže iz sigurnog privremenog doma u Rijeci

Neli i Roko preživjeli su osam mjeseci u boksu skloništa Veterinarske stanice Sisak. Najčešće na hladnom betonu, jer jednu drvenu paletu dijelilo je šest pasa. Njih dvoje bili su najmanji i teško su dolazili na red za bolji smještaj.

Ostali su živi iako u skloništu psi imaju rok trajanja, a sve zahvaljujući požrtvovnosti volontera.

Spas od eutanazije

Roko je štitio svoju sestru od drugih pasa, čak i kad je ostala skotna i odmah nakon sterilizacije vraćena na hladni beton. Od prijeteće eutanazije spasila ih je privremena udomiteljica iz Rijeke pa su njih dvoje krenuli na more.

Foto: Robert Demo

- Kad su stigli među ostale pse Roko se bojao i pogledati ih, stisnuo se u strahu u kut sobe. Već drugi dan bio je puno veseliji , a Neli je brzo pokazala da je prava maza, stalno traži ljudsku ruku – kaže jedna od volonterki uključenih u spašavanje.

Dodaje kako su unatoč svemu lošem što su preživjeli veseli, druželjubivi i slažu se i s mačkama i sa psima. Naučili su hodati na povodniku, cijepljeni su i čipirani, a imaju oko dvije godine.

Provjera udomitelja

Zbog svega što su prošli, za Neli i Roka traže se posebni udomitelji koji moraju proći i provjeru uvjeta. Iako su svjesni da će to biti dosta teško, najradije bi da ih netko udomi zajedno. Neli razdvajanje neće smetati, no Roko bi vjerojatno teško palo. Potpisuje se i ugovor o udomljavanju, a Roka će morati kastrirati. Ostale detalje možete doznati na broju 098/258-868.

Ključne riječi

Komentara 1

NU
numek
15:42 04.03.2014.

Ko im otvori vrata svog srca i doma ,nece pozaliti..Oni su toliko mirni i dobri ,nezahtjevni.zahvalni za svaki dodir..nista vam nece unistiti po stanu,samo im treba kutak di ce znati da je konacno njihov dom i njihovi ljudi zauvijek..Cijepljeni su ,cipirani,ocisceni od nametnika i parazita,ne pustaju dlaku,i jako povezani..U svakom slucaju ako ih se rastavi,Roko bi morao ici prvi jer bi tesko podnio da ostane sam u privremenom.. Udomiti odraslog psa ,koji je nakon svega sta su prosli,zahvalan za svaku paznju,je humanije i bolje ..Usrecit cete njih i vjerujte i sebe s njima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije