Sastojci: vezica majčine dušice, kadulje i peršina, 2 režnja češnjaka, čaša ulja, 500 g svježih vrganja i lisičarki, sol, papar, ½ čaše bijelog vina, 400 g topljenog sira, 500 g palente,
Priprema: Usitnite vezicu majčine dušice, kadulje i režanj češnjaka, pomiješajte u loncu s pola čaše ulja i kratko zagrijte na tihoj vatri. Gljive narežite na sitne kriške. Usitnite režanj češnjaka sa šakom peršina. Zagrijte tri žlice ulja na tavi, dodajte gljive i popržite na ulju. Smanjite temperaturu, dodajte začine i češnjak i peršin. Nakon 3 min prelijte s pola čaše vina i ostavite kuhati dok voda ne ispari, a potom sklonite s vatre da se ohladi. Izrezani topljeni sir pomiješajte s gljivama. Skuhajte 0,5 kg palente. Ulijte ju na dvostruki papir za pečenje i zagladite na oko cm debljine. Preko nje rasporedite smjesu od gljiva i sira, zamotajte roladu pomoću papira za pečenje.
Roladu pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.
>>Ovakvo spremljenu ribu će svatko rado kušati
>>A zašto ne biste gulaš pripremili sasvim drukčije?