SHOPPING LISTA
(za 15 kalupa)
Za osnovu:
9 dl slatkog vrhnja
1,5 dl mlijeka
50 g šećera
1 vanilin šećer
korica od limuna
8 g želatina
Za preljev:
70 g šećera
300 g jagoda
PRIPREMA:
Stavite slatko vrhnje da provrije s mlijekom, šećerom, vanilin šećerom i korom jednog limuna. Tome dodajte želatinu koju ste prethodno ostavili neka omekša u hladnoj vodi i dobro ocijedili te ostavite dobivenu smjesu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Procijedite, pa rasporedite u 15 kalupa promjera 8 cm i stavite u hladnjak neka stoji oko 5 sati. Prije služenja napravite preljev od karamele, od šećera i jagoda, dobro izrezanih na komade. Ostavite da se kuha 1 minutu. Jagode rasporedite na tanjure, dodajte panacotu i ukrasite karameliziranim umakom.