Na našem nedavnom druženju s Danielom Drčec, vlasnicom brenda "Adorabe" proveli smo dio vremena u kuhinji gdje nam je Daniela pripremila nekoliko jela sa svojim aromatiziranim solima. Ona s crnim trubačama nadahnula ju je na osmišljavanje aromatiziranog maslaca koji nas je oduševio na prvu. Recept je toliko jednostavan da ćete ga zapamtiti već nakon prvog pokušaja.
Aromatizirani maslac s crnim trubačama
Sastojci:
maslac
prah crnih trubača
Adorable aromatizirana sol s crnim trubačama
kruh, najbolje baget
Priprema:
Na 2 velike žlice maslaca umiješajte 2 male žličice praha crnih trubača te dodajte još soli po želji. Tostirajte kruh i poslužite.
Prah crnih trubača možete napraviti i sami i koristiti ga u pripremi najrazličitijih jela. Svježe trubače dehidrirajte do hrskavosti (u dehidratoru ili poluotvorenoj pećnici na 40 stupnjeva) te usitnite u mlincu za kavu ili u mužaru. Prah čuvajte u čistoj i suhoj staklenci na hladnijem mjestu i potrajat će vam dovoljno dugo da u prekrasnoj aromi trubača možete uživati tijekom cijele godine.
Hoce li mi tko objasnit sta je trubaca?