Na žlicu

Ova je juha apsolutni hit – ukrasite je živopisnim, prekrasno aromatiziranim, hrskavim krutonima!

Emica Elveđi/Pixsell
22.11.2022.
u 07:49

Juhu smo kuhali s Danielom Drčec i pritom koristili njezinu sol aromatiziranu korjenastim povrćem (četiri korijena i tri lista) koja predstavlja zdraviju inačicu komercijalnog začina za juhe i variva. Ova sol može poslužiti i kao brzi temeljac, samo treba paziti da jelo ne bude preslano.

U ovu krepku juhu od celera dodajte krutone koje ste prepržili u ulju aromatiziranom svježim peršinom. Poprimit će neodoljivu zelenu boju.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Juha od celera

Sastojci:

1 celer srednje veličine

1 tikvica srednje veličine

1 glavica luka

Adorable sol s korjenastim povrćem

ulje

kruh

svježi list peršina

Priprema:

Na željenoj masnoći popržite luk, dodajte celer na kockice i pustite da krčka 15 -20 minuta. Dodajte tikvice i sol te nakon 10 minuta usitnite štapnim mikserom. Dodajte po želji vode ovisno koju gustoću juhe želite. U međuvremenu možete napraviti prepržene kockice kruha s uljem aromatiziranim peršinom (u mužaru) , koji će kruščićima dati neodoljivu zelenu boju. Poslužite juhu s nekoliko kockica preprženog kruha.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije