Trattoria & Tartuferia Bora Bar

Sasso: Tartufe pripremao za Cruisea, Bowieja...

Marco Sasso
Foto: Srđan Hebar
05.08.2020.
u 07:00

Sasso je čest chef najboljih hrvatskih restorana, bio je i u “Master Chefu” kao član žirija

Chef Marco Sasso zabavan je tip. Talijan je svijet obišao više puta, radio i tamo i ovamo. No skrasio se u maloj uvali pokraj Velog. Na molu. – Želio sam, zapravo, otvoriti restoran u Panami... – kaže Sasso. – Imao sam restoran poznat po tartufima La Tartuferia u Hobokenu, u New Jerseyu, gradu Franka Sinatre. Jeste li kuhali za Sinatru?

– Sreo sam ga u Palm Springsu. Kuhao sam za Toma Cruisea, Davida Bowieja pa i za menadžera Marilyn Monroe. Dvadeset godina radio sam u Americi. No taj sam restoran prodao i namjerio se u Panamu. Ali, prijatelj sa Suska pozvao me u Hrvatsku. I tako, malo-pomalo, upoznao sam i suprugu Maju, odlučio sam da ostajem. Prošao sam i Australiju, Tajland, Maleziju, ali tu... na Lošinju. Tu mi je lijepo. Tu smo ostali. Uživamo.

Sasso je čest chef najboljih hrvatskih restorana, bio je i u “Master Chefu” kao član žirija. Njegovi ricotta gnocchi s tartufima bili su proglašeni najboljom tjesteninom u New Jerseyu. Tu se sjajno jede. Pojeli smo papardelle s creskim veprom i naribanim Pecorino Romano sirom. Cijena 100 kuna, okus sjajan... Mjesto je lijepo i idilično. Vratit ćemo se.

OCJENA

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 48

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 19

Ukupnost ponude (do 5 bodova):  4

ukupno  94

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije