Chef Marco Sasso zabavan je tip. Talijan je svijet obišao više puta, radio i tamo i ovamo. No skrasio se u maloj uvali pokraj Velog. Na molu. – Želio sam, zapravo, otvoriti restoran u Panami... – kaže Sasso. – Imao sam restoran poznat po tartufima La Tartuferia u Hobokenu, u New Jerseyu, gradu Franka Sinatre. Jeste li kuhali za Sinatru?
– Sreo sam ga u Palm Springsu. Kuhao sam za Toma Cruisea, Davida Bowieja pa i za menadžera Marilyn Monroe. Dvadeset godina radio sam u Americi. No taj sam restoran prodao i namjerio se u Panamu. Ali, prijatelj sa Suska pozvao me u Hrvatsku. I tako, malo-pomalo, upoznao sam i suprugu Maju, odlučio sam da ostajem. Prošao sam i Australiju, Tajland, Maleziju, ali tu... na Lošinju. Tu mi je lijepo. Tu smo ostali. Uživamo.
Sasso je čest chef najboljih hrvatskih restorana, bio je i u “Master Chefu” kao član žirija. Njegovi ricotta gnocchi s tartufima bili su proglašeni najboljom tjesteninom u New Jerseyu. Tu se sjajno jede. Pojeli smo papardelle s creskim veprom i naribanim Pecorino Romano sirom. Cijena 100 kuna, okus sjajan... Mjesto je lijepo i idilično. Vratit ćemo se.
OCJENA
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 48
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 19
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4
ukupno 94