POTREBNO:
Sladoled od pistacija, čokolade, jagode i kruške
Mrvice lješnjaka, pistacija, kakaa i kokosovog brašna
Bambusovi štapići
50 g bijele čokolade
50 g čokolade s lješnjakom
50 g slatkog vrhnja
PRIPREMA: Žlicom za sladoled izvadite 4 kugle sladoleda sa različitim ukusima. Odmah ih uvaljajte u mrvice lješnjaka, pistacija, kakaoa i kokosovog brašna, pažljivo ih oblikujući u loptice.
Poredajte ih na poslužavnik obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač da se zalede. Čim malo očvrsnu, zabodite u svaku kuglu bambusov štapić, zatim ih vratite ponovno u zamrzivač najmanje jedan sat.
Izlomite bijelu čokoladu i čokoladu s lješnjakom i kuhajte svaku posebno na pari, sa slatkim vrhnjem (u svaku čokoladu po 25 g). Usipajte ta dva topla preljeva u posudicu i poslužite kugle sladoleda na poslužavniku.
>>Ako dosad niste imali iskustva s ovom namirnicom, krajnje je vrijeme!
>>Slatko, slano, kremasto ili čokoladno? Grickalice koje neće upropastiti vašu dijetu