Nježan, ukusan i sočan

Savršenstvo od kokosa u samo pola sata – uživo je još ljepši nego na slici!

Nina Mrvica
08.03.2023.
u 08:57

Volimo kolače iz kalupa jer su začas gotovi, a možete kombinirati bezbroj verzija i dodataka. Uz kreme, glazure, posipe i sl. Idealni su kao ukusan doručak, uz popodnevnu kavu ili jednostavno kad poželite nešto slatko.

Ovaj divan biskvit obogaćen je kokosom, a posip je od čipsa od kokosa. Nježan, ukusan i prije svega sočan – baš u stilu gastroblogerice Nine Mrvice koja ima divne recepte na svom blogu. 

Foto: Nina Mrvica

Kolač od kokosa iz kalupa

Sastojci za biskvit:

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo (10 g)
  • prstohvat soli (1/4 žličice)
  • 65 g mljevenog kokosa
  • 3 jaja L veličine
  • 150 g šećera
  • 185 ml jogurta
  • 75 ml kokosovog ulja (može i suncokretovo ili rastopljeni maslac)

Glazura:

  • 250 g šećera u prahu
  • 2 žlice jogurta
  • 2 žličice praha maline

Dodatno:

  • 100 g čipsa od kokosa

Foto: Nina Mrvica

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za kruh približnih dimenzija 12 x 28 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje te rubove namastite. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol te mljeveni kokos te stavite po strani. U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi pomiješajte jaja, šećer, jogurt te ulje. Možete koristiti pjenjaču pa ručno pomiješati sastojke ili pjenjačom ili metlicama miksera pomiješati mokre sastojke. Sada dodajte suhe sastojke pa sve povežite špatulom ili mikserom. Pripremljenu smjesu istresite u kalup, špatulom poravnajte površinu. Pecite 35- 40 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha. Kolač ostavite u kalupu  minudesetakta pa ga prebacite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohladi.

Napravite glazuru:

U zdjelicu stavite šećer u prahu i jogurt. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Glazuru odmah prelijte preko ohlađenog kolača pa pospite čipsom od kokosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije