Spasonosne ideje

Sirovi tjedan: Isprobajte ova 3 izvrsna recepta – jela su na stolu za 15 minuta, a nema uključivanja štednjaka

Privatan album
29.03.2023.
u 08:21

Sirova prehrana nije svakome po volji, ali odlična je ideja da prije blagdanskog pretjerivanja malo pripazite što jedete, a dobro će doći i nakon blagdana. Ova jela sadrže sve potrebne nutrijente, ne opterećuju želudac i lako su probavljiva. Svakako ih probajte!

Naša poznata stručnjakinja za sirovu prehranu, Mihaela Brijak Gutierrez jedna je od najvećih promotorica sirove prehrane u Hrvatskoj. Nakon godina edukacije i usavršavanja, Mihaela je izdala nekoliko vrijednih kuharica u kojima, osim izvrsnih recepata, možete pronaći i sve potrebne savjete za prelazak na sirovu prehranu. Za početak, isprobajte ova tri recepta za koje ne trebate posebnu opremu, a namirnice vjerojatno imate kod kuće.

Foto: Privatan album

Tjestenina na mediteranski

Za "tjesteninu":

  • 2 tikvice, spiralizirane 

Za pesto:

  • 1 šalica bosiljka i špinata, kombinirano
  • 1 žličica soka od limuna
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice himalajske soli
  • 1/4 šalica maslinovog ulja
  • 1/2 šalice pinjola ili oraha ili sirovog kikirikija ili svega pomalo

Priprema:

Stavite bosiljak i špinat na dno blendera pa ubacite sve ostale sastojke za pesto. Pomiješajte da dobijete smjesu koja je djelomično glatka (ne u potpunosti). Spiralizirane tikvice začinite pestom, ukrasite sirovim cherry rajčicama, začinite dodatno po želji i poslužite.

Foto: Privatan album

Miso juha

Sastojci:

  • 1 žličica tamnog misa
  • 2 žlice tamari umaka
  • ½ tikvice
  • ½ mrkve
  • 1-2 komada wakame alge
  • 1 cm đumbira
  • topla voda do 1l

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, dodajte tople vode do pola blendera i miksajte. Poslužite u tanjur i uživajte.

Foto: Privatan album

Salata od cikle i jabuka

Sastojci:

  • 1 velika cikla
  • 2 srednje jabuka
  • 2 velike mrkve
  • 3 žlice sirovih sjemenki bundeve
  • sok od 1 limuna
  • 1 žlica bučinog ulja

Priprema:

Spiralizirajte ciklu, jabuku i mrkvu i pomiješajte sve zajedno. Dodajte bučine sjemenke, limunov sok i ulje. Pomiješajte dobro i poslužite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije