Ako ste za ručak spremali juhu od bundeve ili ste ju ispekli u pećnici, sigurno ste tijekom pripreme izvadili sjemenke - i bacili ih. Sljedeći put nemojte to napraviti, već ih iskoristite i napravite zdravu i finu grickalicu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti.
Prvo zagrijte pećnicu na 150°C. Uzmite sjemenke očišćene bundeve i isperite ih pod vodom. U posudu za pečenje stavite papir, a zatim ravnomjerno rasporedite sjemenke - pripazite da nisu jedna preko druge jer se neće moći ispeći jednako.
Nakon pomicanja sata, dulje spavanje zvučalo je primamljivo: No ovo ima mnoge negativne posljedice!
Prelijte s nekoliko velikih žlica maslinovog ulja i dobro posolite. Zatim možete dodati još neke začine po svom ukusu - čili, papar, curry... Dobro promiješajte i pecite u pećnici otprilike pola sata - nakon 15 minuta ih izvadite van i promiješajte.
Pustite da se ohlade, a zatim ih prebacite u plastičnu zdjelu ili staklenu posudu, prenosi Daily Star.
Nakon što je izgubila rekordan broj kilograma, podijelila recept za palačinke koje ne debljaju:
Jel su one dobre isto za sprjecavanje virusa?