Cheesecake mnogima je omiljena slastica, ali ako nemate vremena za pripremu ili vam ne uspijeva baš onako kako treba, ovo je recept za vas. Sa samo tri sastojka ovaj kolač zaista je jednostavno pripremiti... Pisali smo već o ovome, a ovi ljetni dani pravi su trenutak da se nanovo prisjetimo kolača koji je zaludio svijet...
Sastojci:
3 jaja,
120 g bijele ili crne čokolade,
120 g krem-sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 °C.
Čokoladu otopite na pari, dodajte krem-sir i sve pomiješajte. Maknite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjka.
Od bjelanjaka napravite čvrst snijeg, a trećinu dodajte smjesi čokolade i sira te pažljivo zamiješajte da se sjedini.
Ponovite postupak još dva puta dok ne potrošite sav snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu. Kalup stavite na lim za pečenje u koji ste prethodno ulili vruću vodu i pecite na 170 °C 15 minuta, a zatim još 15 na 160 °C.
Kada je kolač gotov, pećnicu isključite, ali kolač još nemojte vaditi iz pećnice 15 minuta. Poslužite ohlađeno.
'E, Linda Draškić, 'aj (ak se usudiš) daj recept za glajgeviht od trešanja (i malo višnji). Izazivam te