Kajgana je odličan izbor za zdrav jutarnji obrok, posebice ako je radite od bjelanjaka, na zdravim masnoćama i s dodatkom povrća.
Slavni chef Tom Colicchio otkrio je za Business Insider u čemu griješimo pri premi ovog jednostavnog i ukusnog jela.
Tava ne bi smjela biti jako zagrijana kada stavljate jaja na nju, tvrdi Colicchio i napominje kako jaja treba izmiješati vilicom kako bi bila podantna i prožeta zrakom, a time i znatno mekša.
Na tavu se prvo stavi maslac na srednje jaku vatru kako bi se otopio, ne smije potamniti, napominje. Stavite jaja na tavu i lagano miješajte vilicom dok se ne počnu sjedinjavati. Tada je potrebno smanjiti jačinu vatre, a to je ono što rijetko tko napravi.
Većina misli da se jaja pripremaju na jakoj vatri, ali onda se ona posuše i pregore, a moraju ostati mekana i podatna, poručuje Colicchio.
VL- stručnjak za očigledno.