Ukusno

'Slavite' Dan svetog Patrika? Obucite i hranu u - zeleno!

meso
Foto: Davor Višnjić/PIXSEL
13.03.2014.
u 13:00

AKo se i vi veselite Danu svetog Patrika, kojeg svake godine slavi sve više ljudi diljem svijeta, ovaj recept ćže vam biti odlična inspiracija da "utonete" u - zeleno!

Sastojci:

2 svinjska filea srednje veličine, 120 g sira, 3 žlice senfa, 1/2 vezice bosiljka, 1/2 vezice majčine dušice, 1/2 vezice peršina, sol, papar

Prilog:

150 g riže, 3 mrkve, 100 g graška, 50 g maslaca, sol

Priprema:

Svinjske filee izdubiti po sredini, a sir narezati na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršin sitno nasjeckati i pomiješati. Filee začiniti po želji, premazati ih senfom, pa uvaljati u mješavinu bosiljka, peršina i majčine dušice. Pripremljene filee uviti u foliju i staviti u zagrijanu pećnicu dok ne omekšaju. Poslužiti rižoto od povrća.

Prilog:

Kuhati mrkvu i grašak u slanoj vodi, rižu posebno. Skuhane ih popržiti na maslacu i začiniti po želji. A možete i meso poslužiti na rikoli i tako ga dodatno "zazeleniti"!

>>Stimulans za seks i dobar obrok...Evo recepta

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije