Četvrta gastronomska tema kojom Istra osvaja počinje s prvim proljetnim suncem kada počinje sezona samoniklog bilja i vrijeme za - Dane istarske šparoge. Manifestacija je to koju su osmislili i njeguju ugostitelji jeverozapadne Istre okupljeni u klaster. Uz ključne gastronomske manifestacije u Istri - Dane školjaka, švoja i liganja - “Dani istarske šparoge” u organizaciji su turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja dopgađaj je kojem će se duboko nakloniti svi poznavatelji dobre kuhinje. Manifestacija je u potpunosti posvećena kraljici proljeća - samonikloj šparogi, poznatijoj kao divljoj, te njenog primjeni u tradicionalnoj, modernoj i visokoj gastronomiju, a kakvu upravo njeguju ugostitelji okupljeni u klaster. Domaćini ovogodišnjem predstavljanju ”Dana istarske šparoge” biti će obitelj Fernetih, i to u restoranu Primizia hotela San Rocco u Brtonigli. No Fernetihevi su tek jedan u nizu restorana koji će i ovog proljeća oduševiti gurmane jelima na bazi šparoga, od tradicionalne i neizostavne fritaje, pljukanaca sa šparogama, salate, juhe ... Proljetni menu Prmizie potpisuje Zoran Čobanov, a kako ništa u Istri ne prolazi bez ekstradjevičanskog maslinovog ulja svoj obol prezentaciji chefa Čobanova dati će obitelj Buršić sa svojom selekcijom biranih ulja.Praznik za dušu, oči i nepca u srcu Istre!
Šparuga, kraljica proljeća ove godine nastupa u Brtonigli
Chef Zoran Čobanov predstaviti će u San Roccu četvrtu gastro manifestaciju kojom se Istra brendira kao gastroregija - Dane šparuga
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.