Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neki su sumnjičavi

Stalno morate na WC tijekom leta avionom? Stjuardesa otkrila bizaran način na koji to možete spriječiti

shutterstock
28.06.2024.
u 11:30

‘Sprječava vas da morate toliko često ići na wc tijekom letova jer ga vaše tijelo bolje apsorbira’.

Jeste li se ikada osjećali iscrpljeno zbog stalnih odlazaka u wc tijekom leta? Stručnjaci za letenje predlažu da se taj problem može smanjiti pijenjem alkalne vode. Beauty influencerica Lauren Erro podijelila je na TikToku, u videu s više od 6,7 milijuna pregleda, savjet stjuardese koja joj je preporučila da u zračnoj luci kupi Fiji ili neku drugu vrstu alkalne vode, piše New York Post

‘Stjuardesa mi je rekla da uvijek kupim Fiji ili neku vrstu alkalne vode u zračnoj luci za let’, napisala je Lauren u opisu videa, ‘Sprječava vas da morate toliko često ići na wc tijekom letova jer ga vaše tijelo bolje apsorbira’. 

 

@lauren.erro Tiny bladder? Try this flying hack! #airlinehacks #wellnesstips #wellnesshack #tinybladder #fyp #flyingtips ♬ original sound - Bella ꩜

Za one koji nisu upoznati, alkalna voda ima pH vrijednost višu od 7, za razliku od obične vode čiji je pH niži. Mnogi stručnjaci smatraju da održavanje pH vrijednosti iznad 7 može biti ključno za optimalno zdravlje. Tvrtke za vodosnabdijevanje i slavne osobe često reklamiraju alkalnu vodu kao izvor mladosti, tvrdeći da ovaj napitak s niskim udjelom kiseline može održati osobu super hidriranom i zdravom, uz manje potrebe za mokrenjem.

Metoda očigledno djeluje. U sljedećem videu, TikTok korisnica tvrdi je da nakon što je popila veliku bocu Fijija, ‘nije morala ni jednom ići na wc’ tijekom četverosatnog leta. Međutim, stručnjaci su skeptični prema ovoj tehnici. Dr. Kwadwo Kyeremanteng, liječnik palijativne skrbi, rekao je: ‘Nema apsolutno nikakvih znanstvenih dokaza koji bi poduprli tvrdnju da pijenje alkalne vode sprječava često mokrenje tijekom letova avionom. Tijelo ima složen sustav za regulaciju pH, a utjecaji alkalne vode na ovaj proces vjerojatno bi bili beznačajni’. 

VEZANI ČLANCI: 

Dr. Stanley Goldfarb, stručnjak za hidrataciju i profesor u bolnici Sveučilišta u Pennsylvaniji, slaže se: ‘Ako pijete puno alkalne vode, sve što ćete postići je izbacivanje velike količine alkalnih tvari kroz mokraću. Doista nema razloga za to’. 

Uroginekologinja dr. Betsy Greenleaf dodaje da su prednosti alkalne vode ograničene na ljude s određenim zdravstvenim stanjima, kao što su propusna crijeva, preaktivan mokraćni mjehur ili intersticijski cistitis. ‘Za opću populaciju nije bitno pijete li običnu ili alkalnu vodu za zdravlje mjehura’, kaže ona. Što se tiče ostalih navodnih zdravstvenih prednosti alkalne vode, postoji malo dokaza koji bi potvrdili njezin status kao univerzalnog lijeka.

Ženski znak na WC-u nije haljina, kao što većina misli: Evo što to zapravo predstavlja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije