Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlično izgleda!

Kolinda otkrila tajnu svoje fantastične linije: 'Ne brojim kalorije, a imam i dobar trik za tjesteninu'

Zagreb: Hrvatski olimpijski odbor  dodijelio priznanja najboljim sportašima
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
27.06.2024.
u 10:30

Bivša predsjednica veliki je fan mediteranske kuhinje, a posebice onakve kakvu je kuhala njena baka

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne prestaje oduševljavati svojim fantastičnim izgledom i linijom na kojoj joj mnogi mogu biti zavidni. Sada je otkrila koje su tajne njene kuhinje te nekoliko trikova koji joj pomažu ostati na pravom putu. – Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodani šećer i kalorična pića. Dodani šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a reduciram sol i škrob koliko mogu – rekla je za 24sata Grabar-Kitarović koja od vidljivih masnoća konzumira samo maslinovo ulje.

Ne slijedi dijete s niskim unosom kalorija. Umjesto toga, preferira hranu bogatu hranjivim tvarima, zamjenjujući namirnice s praznim kalorijama hranom koja nudi više nutritivnih vrijednosti, bez obzira na kalorijsku vrijednost. Na primjer, umjesto pomfrita, odabire grčku salatu.

VEZANI ČLANCI: 

Bivša predsjednica veliki je fan mediteranske kuhinje, a posebice onakve kakvu je kuhala njena baka. – Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo škroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i sjemenke, obični jogurt ili kefir, grobnička palenta – navela je Kolinda. Povremeno konzumira crveno meso, posebice steakove ili bolognese.

– Volim avokado, ali kod nas je teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado – dodala je. Iako kruh izbjegava kad god je to moguće zbog putovanja i ritma života, ponekad ga je ipak prisiljena pojesti. Nastavlja: – Pizzu obožavam, ali si je rijetko priuštim, samo kada sam vani u dobrom društvu. Kada naručim pizzu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre juhe ili variva. 

VEZANI ČLANCI: 

Otkrila je i svoj trik kojim reducira količinu tjestenine. ‘Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim. Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki – zaključila je Grabar-Kitarović.

Nutricionisti savjetuju: Ove četiri namirnice trebate jesti ako želite smršavjeti

Komentara 8

Avatar Šiljo
Šiljo
12:27 27.06.2024.

Hrvatica❤️❤️❤️❤️

Avatar Grubi
Grubi
22:04 27.06.2024.

Drugi imaju AcuIzorana , neja pate

KI
kiselovrhnje
11:47 27.06.2024.

Ajme kakve su ovo floskule. Mozes jesti sami secer "na zlicu" 3 obroka dnevno i smrsaviti sve dok uneses manje kalorija nego ih potrosis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije