Zanimljiv test zamrznutih ribljih fileta soma i oslića napravili su u Slovenskoj potrošačkoj udruzi. Od 12 uzoraka većina je nakon termičke obrade u mikrovalnoj pećnici izgubila otprilike trećinu navedene težine, a u dva slučaja i više od 40%, izjavila je dr. Tanja Pajk Žontar, voditeljica istraživanja hrane, zaključivši da toliki gubitak na vodi i ledu zamrznute filete više ne čini cjenovno povoljnijim od svježe ribe.
I senzorska testiranja bila su razočaravajuća – samo ga je jedan uzorak prošao.
Uzorci su sadržavali zaostale kosti, vidljiv ostatak ribljeg repa pa čak i ostatke primarne ambalaže i plastike od pakiranja, bili su prilično žuti te imali miris klora ili amonijaka, što upućuje na upotrebu dezinfekcijskog sredstva ili slabu rashladnu tehniku.
>> Pržena hrana može povećati rizik od raka prostate za 37 posto
ja sam postal mudriji prosli tjedan!u pakovanju oko 70% leda i 30%ribe!odsad kupujem samo svjezu!