Mljac

Što jesti za doručak? Predlažemo muffine od limuna Petre Jelenić – jednostavni su, brzi i neodoljivi!

11.01.2022.
u 07:05

Za doručak, kratki predah od napornog posla ili iz čistoga gušta – svaki razlog je dobar da odvojite pola sata i pripremite ove izdašne muffine za koje ćete već sljedeći dan raditi dvostruku količinu.

Ako trebamo odabrati koji sastojak u kolačima najviše volimo, limun će se naći na samom vrhu liste. Njegova zamamna aroma širi se cijelim domom i jednostavno zove na još. O zdravstvenim blagodatima ovog agruma ne moramo ni govoriti. Prijeđite radije s riječi na djela i iznenadite ukućane ovom neodoljivom slasticom za koju nam je recept darovala naša poznata slastičarka Petra Jelenić.

Foto: Shutterstock

Muffini od limuna i maka s maslinovim uljem

Potrebno vam je:

360 g glatkog brašna

1 žlica praška za pecivo

300 g omekšalog maslaca

80 ml maslinova ulja

7 jaja

250 g šećera

fino ribana korica 4 limuna

2 velike žlice maka u zrnu

Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke. Maslac i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte maslinovo ulje i jedno po jedno jaje. U fino izrađenu smjesu maslaca i jaja umiješajte suhe sastojke. Punite kalupiće za muffine i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije