Svi burgeri u Submarineu pripremaju se od 100% čiste junetine, bez dodatka, začina, aditiva. Jednom mljeveno, čisto juneće meso s hrvatskih farmi tajna je njihovog uspjeha.
– Vjerujemo da zdravo može biti ukusno, stoga koristimo većinom organske i ekološke proizvode. Submarineovi burgeri ne sadrže aditive, GMO ni bilo koji drugi štetni sastojak. Istodobno, pecivo radimo u suradnji s lokalnim zagrebačkim pekarom, koristimo sir iz Zagorja, pancetu iz Dalmacije, salatu iz Slavonije, krumpir iz Like, tartufe iz Istre... – objašnjavaju svoju filozofiju u Submarineu naglašavajući kako je cijeli koncept nastao iz želje da se burger kao jelo predstavi na drugačiji način, koristeći lokalne i prirodne namirnice.
Beskompromisno kad je kvaliteta u pitanju
Ovakvim pristupom u Submarineu žele biti korisni na više razina i svojim poslovanjem djelovati pozitivno na rast domaće privrede, osobito malih proizvođača s kojima od prvog dana postojanja više nego uspješno surađuju. I premda se sitni pomaci mogu vidjeti i kod domaćih potrošača još uvijek smo daleko od one razine svijesti o važnosti pružanja podrške ovakvim inicijativama i prihvaćanja činjenice da se domoljublje ne mjeri isključivo time tko ima više kockica na dresu. Ako odlučite platiti 15 kuna više za burger, a pritom znate da je sve što ste konzumirali proizvedeno u Hrvatskoj i da vaš novac ide domaćim proizvođačima, napravili ste važan korak prema boljoj budućnosti.
A u čemu je tajna legendarnog Smokehousea?
Na meso koje je još na roštilju dodaje se sir i panceta te se sve zajedno s roštilja postavlja na pecivo s umakom i salatom, objašnjavaju. A uspjeli smo "užicati još nekoliko savjeta za savršeni burger vrhunskih profesionalaca:
- umak stavljajte isključivo na pecivo, ne na meso ili povrće;
- burger će biti ukusniji ako tostirate pecivo;
- meso pecite medium rare kako bi se zadržala hrskava površina mesa, a iznutra ostalo sočno;
- jako pazite da se meso ne prepeče i isuši;
- sir stavljajte na pljeskavicu dok se meso još peče kako bi se lijepo povezali;
- salatu režite na trakice.
Foto: Submarine