Za gurmane

Svinjski file s palentom i krem umakom

Svinjski file
Foto: Thinkstock
17.02.2014.
u 14:30

Zasladite nepce bez petosatnih priprema!

SASTOJCI:

250 g svinjskog filea, vrhnje, 30 g masnog sira, palenta, aceto balsamico, malo maslaca

PRIPREMA:

Na dobro zagrijanom ulju pržiti meso, a zatim dodati aceto balsamico i malo maslaca. Kuhati sve dok se sok u kojem se meso prži ne zgusne i dobije tamnu boju. Za kremasti umak vrhnje zagrijati do ključanja, a onda dodati sir i kuhati još tri-četiri minute. Od skuhane palente izraditi kuglice veličine onih za golf i rasporediti ih po sredini tanjura. Meso složiti oko kuglica i sve preliti umakom.

ENERGETSKA VRIJEDNOST: 1.884 kcal

>>Baš biste nešto slano za pod zub? Ispecite lažne kiflice s hrenovkama

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije