Kulinarski savjeti

Svjetski poznati chefovi objasnili kako obogatiti okus bilo koje konzervirane juhe

Shutterstock
04.02.2021.
u 13:30

Dok se pileća juha iz konzerve grije, u drugoj zdjeli umutite par jaja. Smanjite temperaturu kad juha uzavre i promiješajte je s drvenom kuhačom. Polako miješajte dok joj dodajete umućena jaja

Vjerojatno je malo kućanstava u kojima se juhom zove samo ona 'tradicionalna', koja se kuhala par sati. Mnogima je tako i juha iz konzerve - u nedostatku vremena ili volje za kuhanjem - potpuno prihvatljiv obrok, a prema profesionalnim kuharima, i te se juhe mogu brzo i jednostavno obogatiti okusima:

Juha od rajčice 

Šef kuhinje Joshua Dalton iz restorana Veritas kaže da su mu juhe od rajčice najdraža podloga za napraviti 'bisque' - glatku, kremastu i jače začinjenu francusku juhu.

- Samo u nju dodate gusto vrhnje i malo svježih začina - savjetuje.

Juhe od piletine s rezancima

Kuhar iz OMG Hospitality Group Daniel England,kaže da se pilećoj juhi s rezancima okus može bitno poboljšati samo s dva, tri jaja.

Dok se juha na štednjaku grije, on savjetuje da u drugoj zdjeli umutite par jaja. Smanjite temperaturu kad juha uzavre i promiješajte je s drvenom kuhačom. Polako miješajte dok joj dodajete umućena jaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Kitti (@katekitti55)

- Jaja ostavite da 'sjede' u vrućoj tekućini jednu do dvije minute, dok se potpuno ne stegnu - kaže England, a na kraju savjetuje da je začinite s prženim sjemenkama sezama i tanko narezanim mladim lukom i/ili shiitake gljivama.

Probudio se iz kome nakon 11 mjeseci i ne zna da je pandemija: Dva puta je prebolio COVID-19

1/2

Gusta juha od školjki

Šef kuhinje Eli Kirshtein i bivši pobjednik britanskog "Top Chef" natjecanja objasnio je kako se juhi od školjki za bolji okus može dodati par jednostavnih sastojaka.

On ju, kaže, najviše voli začiniti sa ljutim Worcestershire umakom i s malo crnog papra u zrnu.

- Za obilniji se obrok može u nju dodati i domaća tjestenina, takozvana 'tarana' za juhu - rekao je.

Talijanska svadbena juha 

Kuhar Nico Romo iz restorana NICO u Charlestonu u Južnoj Karolini kaže da u ovakvu juhu najradije dodaje kobasicu - budući da je već bogata s povrćem, mesom i tjesteninom.

- Uvijek dodam domaću kobasicu i svježe naribani parmezan - rekao je.

Povrtna juha

Chef iz hotela Williamsburg u Brooklynu Nicolas Caicedo kaže da juhama od povrća obično dodaje sir i češnjak.

- Tako će povrtna juha dobiti hrskavost i kremastost - rekao je Caicedo za Insider.

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Toliko je lego kockica proizvedeno da, kada bi se podijelile ljudima na svijetu, svaka osoba bi ih imala 80.

Objavljuje Večernji list u Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije