Stigao je još jedan toplinski val koji je mnoge, osim od omiljenih aktivnosti, maknuo i od kuhinje – jer kome se da stajati satima uz štednjak i pećnicu i kuhati neka komplicirana jela? Ipak, nešto treba pojesti, a svako jelo napravljeno kod kuće bolja je opcija od kupnje obroka u pekari i dostave. Zato danas donosimo super recept za ručak koji je gotov za 15-ak minuta, a sadrži ukusne sastojke – tjesteninu, grčki jogurt i piletinu.
Sastojci:
300 g tjestenine po izboru
paket pilećih prsa
200 g grčkog jogurta
2 velike žlice kiselog vrhnja
nekoliko žlica pesto umaka
malo parmezana
1 srednja žlica maslinovog ulja
sol, papar
Ovaj zaigrani zlatni retriver osvježenje je potražio u zagrebačkom Manduševcu!
Priprema:
Prvo stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Izrežite piletinu na kockice ili trakice i popržite na maslinovom ulju. Dok se piletina i tjestenina pripremaju, u jednoj zdjelici pomiješajte grčki jogurt, kiselo vrhnje, pesto, sol, papar i parmezan.
Kada je piletina sasvim gotova, dodajte joj napravljeni umak, a zatim i skuhanu tjesteninu. Sve dobro promiješajte, a ako je pregusto, dodajte malo vode i ostavite još nekoliko minuta na vatri.
Posipajte s još malo parmezana i uživajte.
Biftek zbog kojeg se isplati vratiti