Ordinacija.hr

Grickajte ovo i istopit ćete masne naslage s trbuha i nogu

bademi
Foto: Shutterstock
19.01.2015.
u 11:37

42 grama badema dnevno može smanjiti izglede za ranu smrt te istopiti masne naslage oko trbuha i nogu

Krcati vitaminima, mineralima, vlaknima i aminokiselinama, bademi su prava superhrana koja bi trebala biti uključena u vaš jelovnik – svakog dana!

Istraživači Sveučilišta Pennsylvania State zaključili su da konzumacija 42 grama badema dnevno može smanjiti izglede za ranu smrt te istopiti masne naslage oko trbuha i nogu!

“Naše je istraživanje pokazalo kako zamjena grickalica bogatih ugljikohidratima bademima utječe pozitivno na zdravlje srca, uključujući i novo otkriće da konzumacija badema smanjuje masne naslage na trbuhu”, otkrila je Claire Berryman, voditeljica studije objavljene u časopisu Journal of the American Heart Association.

>>Volite grickati? Evo kako pretvoriti lošu u zdravu naviku

>>VIDEO - Badem u kombinaciji s čokoladom i cimetom poslastica je za nepce

Komentara 1

OD
odinsigfodr
11:46 16.02.2015.

42 grama. kaj jedan bademčić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije