nije lako otkriti

Tracey Cox: Znate li kad vaš muškarac glumi orgazam?

seks (1)
Thinkstock
30.04.2013.
u 11:00

Umor, alkohol, neraspoloženost, loša forma... Mnogi su razlozi zbog kojih muškarci glume ekstazu. No možete li prepoznati kada glumi?

Muški orgazam nije logičan sam po sebi i ne treba ga doživjeti svaki muškarac, iako su žene često suprotnog uvjerenja. Zato je nepobitna činjenica da ga i oni ponekad glume, odnosno njih jedna trećina, između ostalog piše seksualna terapeutkinja i seksologinja Tracey Cox za Daily Mail. Muškarci ponekad pribjegavaju toj metodi, zbog istih razloga kao i žene, a to je jer ne žele razočarati partnerice i pokušavaju zaštititi njihove osjećaje. Kad ne doživi orgazam to ponajmanje znači da ga partnerica ne uzbuđuje jer mu više nije privlačna ili da je zaljubljen u neku drugu.

Ubrzanje, malo jača penetracija, nekoliko uzaha i brzo povlačenje naznake su glumljenog orgazma, a da žena nije ni shvatila što se događa. 

- Ako je muškarac umoran, malo je previše popio, brine se zbog posla ili jednostavno nije tog trenutka zainteresiran za seks, najmanje stresno rješenje čini se odglumiti orgazam - piše Cox.

Dokaze nije teško sakriti, a većina žena ni ne primjećuje nedostatak tekućine, a ako se koristi kondom sve je još i mnogo lakše.

Ejakulat nije pravi pokazatelj da je muškarac doživio orgazam. Orgazam i ejakulacija su dva odvojena procesa i jedan se može dogoditi bez drugoga. Muškarac može ejakulirati bez doživljavanja orgazma ili pak doživjeti orgazam bez ejakulacije, no za to je potrebna snažna kontrola i mnogo prakse.

Knjiga Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth podigla je mnogo prašine jer je autor Abraham Morgentaler proveo 25 godina istražujući muške orgazme, te zaključio da ih čak trećina ponekad glumi. Dakle može se zaključiti da muškarci to rade ponekad, ali Cox piše da je prava šteta što to i žene i muškarci imaju potrebu napraviti.

- Nije li vrijeme da prestanemo s nerealnim očekivanjima od sebe i naših partnera te prihvatimo činjenicu da nijedno od nas nije seksualni robot? - pita se Cox.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije