Osim salata, super obrok za ljetne vrućine je sendvič. Umjesto onih uobičajenih s majonezom, salamom i kiselim krastavcima, isprobajte ovaj zdravi čiji je glavni sastojak avokado. Brzo se i jednostavno priprema, a praktičan je i za ponijeti na posao.
Sastojci za dva sendviča:
2 komada pilećih prsa
1 avokado
4 šnite kruha po izboru
1 veliki luk
Limunov sok
2 žličice smeđeg šećera
2 žličice balzamičnog octa
Papar, sol i maslinovo ulje
Jeste li već posjetili hit instagramsko mjesto u Rovinju?
Priprema:
Pileća prsa začinite s malo soli i ispecite na maslinovom ulju. Kada je meso gotovo, maknite ga s tave, dodajte još malo maslinovog ulja i ubacite luk koji ste prethodno izrezali na kolutiće.
Pustite ga da se prži na laganoj vatri nekih 20 minuta i povremeno promiješajte. Jednom kada omekša, dodajte smeđi šećer i balzamični ocat. Ostavite još 10 minuta na vatri.
Avokado izgnječite pomoću vilice, dodajte sol, papar i limunov sok. Razmažite ga po prethodno zagrijanom kruhu, dodajte piletinu i na vrh karamelizirani luk. I to je to, ne može jednostavnije!
Možete ga jesti toplog, a možete ga ponijeti sa sobom u ured, pa pojesti kada se malo ohladi.
Sutra se na ove tri lokacije zaprašuje protiv komaraca: U to vrijeme treba ostati u zatvorenom