već 12 godina

Unatoč upozorenjima liječnika svaki dan spava svega 30 minuta: 'Udvostručit ću si život time'

facebook
03.09.2024.
u 14:30

Vjeruje da će mu njegova rutina spavanja udvostručiti životni vijek.

Fitness zaljubljenik tvrdi da spava samo 30 minuta svake noći već više od deset godina i vjeruje da će mu to pomoći da udvostruči svoj životni vijek. Daisuke Hori (40) iz Japana značajno je promijenio svoj život prije više od 12 godina kako bi poboljšao svoju produktivnost. Naučio je svoj um i tijelo da funkcioniraju uz minimalnu količinu sna, a tvrdi da se nikada ne osjeća umorno, piše The Sun

Prema NHS-u, odraslima je potrebno između sedam i devet sati sna za potpuni odmor tijela. Nedostatak sna može ozbiljno utjecati na vaše zdravlje, ali Daisuke ignorira medicinske preporuke i svakodnevno spava manje od sat vremena. Sada vjeruje da će mu njegova rutina spavanja udvostručiti životni vijek.

VEZANI ČLANCI: 

Daisuke, ljubitelj umjetnosti, glazbe i čitanja, želio je uklopiti sve svoje interese u tipičan dan. Osjećao je da mu 16 sati nije dovoljno za sve što želi postići, pa je počeo istraživati i eksperimentirati s vremenom spavanja. Na kraju je pronašao rješenje u kraćem spavanju. Nakon istraživanja, uspio je smanjiti vrijeme spavanja na samo 30 minuta dnevno i tvrdi da funkcionira normalno.

Daisuke je podijelio kako izgleda njegov svakodnevni raspored, koji započinje u 3 ujutro. Slijedi strogo strukturiran dnevni plan koji mu omogućuje da u dnevni raspored ubaci što više aktivnosti prije nego što ode na spavanje u 2:30 sljedećeg jutra. Naravno, samo pola sata kasnije, on se budi i započinje novi dan.

GALERIJA: Ove namirnice mogu uzrokovati probleme sa spavanjem, tvrde doktori

1/8

Njegova tipična jutra uključuju vožnju do plaže, surfanje, vježbanje, učenje i pisanje. Poslijepodne je rezervirano za igranje online igrica, ručak s prijateljima i snimanje YouTube videa o kratkotrajnom spavanju. Navečer održava online predavanja o istoj temi, a večera oko 23:30. Nakon večere priprema se za posao sljedećeg dana prije nego što ode na spavanje.

Daisuke je predsjednik Japanske udruge za treniranje kratkotrajnog spavanja i često drži tečajeve te nudi savjete o tome kako najučinkovitije odspavati. Tvrdi da je više od 1600 ljudi pohađalo njegove tečajeve kratkotrajnog spavanja, s navodnim uspjehom od 90%.

VEZANI ČLANCI: 

Na svojim predavanjima objašnjava kako smanjiti vrijeme spavanja dok se istovremeno održava fizičko i mentalno zdravlje. Međutim, liječnici upozoravaju na spavanje u vrlo kratkim intervalima. Kronični nedostatak sna može uzrokovati probleme poput pogoršanja pamćenja, oslabljenog imunološkog sustava i poremećaja raspoloženja, a također povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Daisuke je gostovao u TV emisiji kako bi govorio o svom neobičnom rasporedu spavanja. Kada su ga producenti zamolili da dokaže svoju rutinu, dopustio je TV ekipi da ga snima u njegovoj kući tri dana. Za to vrijeme, stvarno je spavao samo 30 minuta ili čak manje. Neki gledatelji su se pitali kako se ne osjeća pospano nakon obroka, a Daisuke je objasnio da mu kofeinski napici pomažu da ostane budan unatoč osjećaju umora.

Ne možete zaspati? Evo što se događa s vašim tijelom kada spavate manje od šest sati:

 

Komentara 1

MO
montello
10:36 04.09.2024.

To nije zdravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije