Tvrtko Šakota poznati je šef zagrebačkog restorana Nova, koji je promijenio i popularizirao doživljaj veganske i makrobiotičke prehrane u Zagrebu. Osim što je osmislio niz originalnih recepata koji će prirodnu kuhinju predstaviti u posve novom i uzbudljivom ruhu koje nadilazi sva prehrambena načela i usmjerenja, uvrstio ih je i u luksuzno opremljenu kuharicu na 140 stranica "Preporuka chefa: Vrhunski užici prirodne prehrane", čija će se promocija održati u četvrtak, 21. listopada, u 19 sati u dvorani Makronove. Ulaz je besplatan.
Na promociji će, uz Tvrtka Šakotu, sudjelovati Mario Valentić i Zlatko Pejić. Šakota će pričati o tome kako se našao u profesionalnim kulinarskim vodama, što i kako rado kuha, kako bira namirnice i kako je pripremao recepte za svoju najnoviju kuharicu, a pokazat će i kako svatko od nas može pripremiti jelo poput pravog šefa kuhinje. Za kraj je, naravno, pripremljena i mala degustacija po preporuci šefa!
Kuharica donosi više stotinu recepata - od predjela, salata, juha, glavnih jela, deserata pa do temeljnih recepata za pripremu tijesta, domaćih rezanaca i još mnogo toga.