Tempura se brzo i jednostavno priprema, šteta je ne dati joj priliku i u kućnom izdanju. Samo par sastojaka je potrebno, a i njih uglavnom uvijek imamo doma. U tempuru može i riba i povrće, i cvijeće... Važno je da voda bude jako hladna, neće smetati ni ako joj dodate koju kockicu leda, savjetuje Tanja Pastuović Klaić, autorica ovog recepta iz kategorije 'mljac'!
Kozice u tempuri
Sastojci za tempuru:
- 1 žumanjak
- 1 čaša glatkog brašna
- 2 žlice gustina
- 1 čaša ledeno hladne mineralne vode
- 3-4 kockice leda
- malo soli
Priprema:
Stavite sastojke u zdjelu i štapićima brzo miješajte, nije bitno ako ostane pokoja grudica u tijestu – to zapravo želite. Očišćene i dobro osušene repove kozica prvo uvaljajte u glatko brašno (tako ćete spriječiti da smjesa za tempuru samo sklizne s njih), a zatim jednu po jednu kozicu umočite u smjesu za tempuru pa zatim u vruće ulje. Temperatura ulja trebala bi biti 180 stupnjeva. Idealno je da kap tempure koju ćete ubaciti u vruće ulje odmah ispliva na površinu, ostane li na dnu ulje nije dovoljno zagrijano. Ne stavljajte previše kozica odjednom u posudu s vručim uljem jer biste ga mogli rashladiti i tako upropastiti omiljeno jelo. Kad dobiju lijepu boju vadite ih na papirnate ručnike da se ocijede, posolite i poslužite.