S blagdanskog stola uvijek ostanu ostaci koje najčešće jedemo još nekoliko dana poslije, a imate li viška kuhanih jaja, možete ih iskoristiti za različite ukusne obroke. Donosimo nekoliko recepata u kojima će se kuhana jaja savršeno slagati s ostalim namirnicama i osigurati konkretne obroke.
Koliko se dugo kuhana jaja mogu jesti?
Neoljuštena, tvrdo kuhana jaja bez problema mogu stajati u hladnjaku 7 dana pa ih možete jesti i cijeli tjedan nakon Uskrsa, u zanimljivim varijantama.
Krumpir salata
Osim kuhanih jaja, možete iskoristiti i ostatke mladog luka umjesto običnog, kako bi ova salata bila još ukusnija.
Punjena jaja
Ima raznih recepata, ali osnova je ista. Prerežite jaja na pola, izvadite žumanjke u jednu posudu. Pomiješajte ih s malo soli, papra, majoneze ili senfa, a možete dodati komadiće šunke i sira. Svako jaje napunite i ukrasite listićima peršina.
U videu pogledajte recepte za punjena jaja:
Mesna štruca
Za konkretan ručak odaberite mesnu štrucu u koju možete ubaciti cijela kuhana jaja.
Salata od tjestenine
Ako vam se ne jede meso nakon blagdana, jaja narežite na manje komade, pomiješajte s ohlađenom tjesteninom, dodajte majoneze, vrhnja, sol i papar. Možete dodati i ostatke rotkvica ili cherry rajčice.
Tost s avokadom i jajima
Šnitu tosta, poželjno integralnog zagrijte u tosteru, avokado narežite na kockice i vilicom drobite dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte mu sol, papar, čili i malo limunovog soka. Kuhano jaje narežite na ploške. Tost premažite namazom od avokada, a šnite jaja posložite na vrh. Ovo je idealan način za ubaciti jaja u zdrav i hranjiv doručak.
Sendviči
Najjednostavniji način za iskoristiti kuhana jaja je da radite sendviče u koje možete ubaciti kuhanu šunku, rotkvice, mladi luk, namaz od hrena... Sve ono što volite i što ste imali na blagdanskom stolu.