SUTRA NA KIOSCIMA NOVI BROJ SLANO&SLATKO

Vodimo vas u svijet čokolade, od kupke do afrodizijaka

Slano&slatko
Foto: VL
1/8
18.03.2016.
u 10:03

Slano&Slatko predstavlja najmlađeg chefa okrunjeng Michelinovom zvijezdom

“Devet od deset osoba voli čokoladu, a deseta uvijek laže”, izjavio je umjetnik i karikaturist John Q. Tullius, opisujući čokoladu, slasticu pred kojom nitko ne ostaje ravnodušan. Čokolada se, moramo se suočiti s time, bez obzira na to u kolikoj kušnji bili, ne može nazvati zamjenom za ljubav, k tome i nesretnu. Ona je mnogo pouzdanija od većine muškaraca. Ako se ne osjećate dobro, ako niste spavali, čokolada će vas čak i oživjeti. Iskusili smo ovo posljednje i na vlastitom primjeru dok smo dovršavali novi broj najslađeg magazina za foodije, ljubitelje vina, putovanja i svega lijepog što uživanje u hrani nosi.

Nove, atraktivne priče s neobičnih destinacija donosimo vam sutra, uz Večernji list za 5 kuna. No, ako zakasnite po svoj primjerak u paketu, ne brinite, čekamo vas na kiosku cijeli mjesec, sve do polovice travnja za 14 kuna. Stotinu stranica istinskog užitka nećete ispuštati iz ruke kada krenete čitati priče.

A u ovom broju donosimo vam inspiracije i iskustva čak triju chefova, jedne majstorice slastičarstva Petre Jelenić i dvojice džentlmena u kuhinji – Fabricija Vežnavera kojeg smo posjetili u njegovu restoranu Pergola u Zambratiji te Mattea Metullia do kojeg je u Dolomite otišao naš Vlado Šestan. Fabricio je član udruženja JRE, a Matteo sa svijih 27 godina kroči zvjezdanom stazom Michelinovih restorana.

U Slanom&Slatkom potražite odgovor na vječno pitanje "Što je bilo prije, kokoš ili jaje", ali kako ove poslastice pripremiti i što učiniti s jajima noja, emua, guske, prepelice...

Dok ne riješite tu dilemu nazdravite škrletima o kojima piše naša enologinja Ana Peršurić, a od Klaudija Jurčića naučite kako zapravo kušati vino, a ne glumatati s čašom u ruci.

Titola, jajarica ili pinca – pitanje je sad! Antonio, preslatki junior masterchef Slanog&Slatkog, izvukao je starinski recept i pripremio – jajaricu. I to ne jednu, već – tri!

Obilje kolačića, savjeta, recepata, ideja i priča čeka na vas. Kada? Već sutra. Gdje? Na kioscima, uz Večernji list. A ako zakasnite .... Nećete :) Čekamo vas na kioscima cijeli mjesec.

A u sutrašnjem broju magazina Slano&Slatko potražite kupon za nagradnu igru i osvojite kuhinju iz snova.

Foto: VLm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije