Češnjak će obogatiti svako jelo, no miris koji ostavlja u ustima nije jednako ugodan.
Ako volite jesti češnjak, ali ne i po njemu bazdjeti, uskaču znanstvenici iz SAD-a koji su u posljednjem istraživanju utvrdili koje su to namirnice koje će ukloniti loš zadah.
Jabuke, limunov sok i menta, kažu, sigurno pomažu. A pomoći bi mogli i peršin, zeleni čaj i špinat, tvrdi istraživanje objavljeno u publikaciji Journal of Food Science, prenosi Daily Mail.
Češnjak ostavlja loš zadah zbog komponente koja se zove alil-metil-sulfid (AMS) i ne može se razgraditi tijekom probave pa se iz organizma ispušta znojem i disanjem. Ispitanici su jeli sirovi češnjak, a mjerili su četiri komponente u njihovu zadahu.
Stručnjaci za najbolji učinak savjetuju kombiniranje ovih namirnica s češnjakom, a navode da i mala čaša mlijeka može učiniti čuda.
>>Ne lupajte glavom o zid i ne čupajte kosu. Probajte 10 namirnica koje će ubiti stres
>>Druga strana čudotvornog češnjaka: Kako ga koristiti i kada ga izbjegavati