jeste li znali?

Zanimljiva karta svijeta pokazuje što Amerikance najviše zanima o Hrvatskoj

CashNetUSA
20.02.2023.
u 11:30

Jeste li se ikada pitali što Amerikance zanima o nama? Ova zanimljiva karta će vam to otkriti.

Jeste li se ikad pitali što Amerikance najviše zanima o Europi? Američka tvrtka CashNetUSA objavila je mapu najčešćih pitanja koja zanimaju Amerikance o europskim zemljama. Do ovih su pitanja došli analizirajući razne upite na Google-u.

Kako se rukujete? Doznajte što vaš stisak ruke govori o vama:

1/6

O Njemačkoj je Amerikance najviše zanimalo zašto ima toliko puno cesta, dok su se za Francusku pitali: „Zašto imaju pijetla na dresu?“. Zanimalo ih je i zašto Bugarska mrzi Tursku te zašto Bjelorusija i Armenija podupiru Rusiju. Kod Velike Britanije nepoznanica im je bila zašto voze s lijeve strane ceste, a kod Švedske zašto slave Božić.

Foto: CashNetUSA

Raspitivali su se Amerikanci i o Hrvatskoj pa ih je tako zanimalo zašto Hrvatska ima svu obalu. Zanimljiva pitanja postavljali su i o našim susjedima. Neobično im je što Crna Gora (Montenegro) ima španjolsko ime, što Srbija podržava Rusiju te što Mađarska ne koristi euro. Za Bosnu i Hercegovinu pitali su se zašto ima dva imena, a za Albaniju zašto mrzi Srbe.

Istraživanje pokazalo koje osobine najčešće idu uz 'jutarnji tip' ličnosti:

 

Ključne riječi

Komentara 2

LJ
ljudeman
13:17 20.02.2023.

Izgleda kao da su pitanja postavljala pučkoškolska djeca

DU
Deleted user
12:39 20.02.2023.

Zato jer su Dalmatinci i Ličani , Istrani, Slavonci sačuvali svoje a Hrvati samo Međimurje i Goricu.Turci su uzeli sve drugo pa i od Slavonaca u Vojvodini napravili Turke.Zanimljivo je kako je trečina Hrvata uspjela pokrstiti sva ostala plemena i sebe proglasiti nad rasom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije