Zobena kaša starinsko je jelo, ali popularnost je doživjela u zadnjih nekoliko godina kada se sve više počeo promovirati zdrav način života. Možete ju jesti toplu, odmah nakon pripreme, a možete ju ostaviti i preko noći u hladnjaku. Isto vrijedi i za dodatke - izbor je na vama.
Započnite ovaj vikend jednom zdjelicom po receptu Jamie Olivera i osigurajte si energiju za cijeli dan.
Započnite dan tjelovježbom! Kroz trening za buđenje od samo 5 minuta vodi vas poznata trenerica Suzana Štimac:
Uzmite 160 g zobenih pahuljica i stavite ih u mali lonac. Dodajte 600 ml vode ili mlijeka - možete koristiti i biljna mlijeka za još zdraviju porciju. Kuhajte na laganoj vatri 5 do 6 minuta uz povremeno miješanje. Jednom kada se zgusne, možete ugasiti vatru i ostaviti kratko da pahuljice nabubre do kraja. Ako ste više ljubitelj rijetke kaše, dodajte još malo mlijeka ili vode.
Dodajte sitno nasjeckanu ili naribanu jabuku, malo cimeta i dvije žličice meda za pravi jesenski doručak!
Ovo je 10 najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:
Trebalo bi prvo pročitati priču kako i zašto su žitarice za doručak postale "zdrave"...što je naravno glupost!