recept

Zasladite se biskvitom od cimeta i amareta

lazanje od cimeta
Žarko Bašić/Pixsell
28.02.2014.
u 17:00

Pomiješati kekse sa smjesom, a zatim smjesu raspodijeliti u 4 male vatrostalne posude.

Potrebno:

800 g jabuka oljuštiti i narezati na sitne komade

sok od pola limuna

žličica cimeta

3 žličice smeđeg šećera + 30 g za preljev

90 g brašna

prstohvat soli

60 g margarina narezanog na komadiće

80 g izmrvljenih amareto keksa

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200°C. Pomiješati jabuke, limun, cimet i tri žličice šećera u jednoj posudici, a zatim smjesu raspodijeliti u četiri male, vatrostalne posude. Izmiksati u mikseru 30 g šećera, brašno, sol i hladan margarin. Pomiješati kekse sa smjesom, a zatim smjesu raspodijeliti u 4 male vatrostalne posude.

Četiri porcije staviti u veliku posudu, a zatim u pećnicu. Peći 25-30minuta. Desert je gotov kada biskvit dobije zlatnosmeđu boju i kada je voće mekano. Poslužiti sa šećernom glazurom i mascarponeom ili s kvalitetnim sladoledom od vanilije.

>>Tjestenina od biljke konjac ima samo 8 kalorija na 100 grama!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije