U čemu je tajna?

Otkrijte zašto muškarci biraju mlađe žene, a žene starije muškarce

'Actors Ashton Kutcher and Demi Moore at the Time 100 Most Influential People in The World Issue Gala Party at The Lincoln Centre in New York, USA.Photo: Press Association/PIXSELL'
Foto: Press Association/PIXSELL
19.04.2014.
u 18:00

Rezultati određenih istraživanja govore o tome da muškarci svoje partnerice radije biraju na osnovu izgleda, a da su ženama značajniji materijalni faktor i društveni položaj...

Rezultati određenih istraživanja govore o tome da muškarci svoje partnerice radije biraju na osnovu izgleda, a da su ženama značajniji materijalni faktor i društveni položaj. Vodeći se time, neke od prednosti za starijeg muškarca u vezama s mlađom ženom mogu biti potvrđivanje vlastite moći, vitalnosti, produžene mladosti, a za mladu ženu kada je sa starijim muškarcem mogućnost da bude financijski osigurana, da se lakše profesionalno i društveno afirmira.

Svakako treba uzeti u obzir i veće životno iskustvo starijeg partnera, koje može ubrzati osobni, čak i seksualni razvoj onog mlađeg. Stariji partner je često profesionalno ostvaren, ima novac ili društveni ugled i moć, investira u sebe. Na osnovu prijašnjih grešaka, može donijeti odluku o drugačijoj posvećenosti u ovoj vezi, te mlađem osigurati više ekskluzivne pažnje i sigurnosti, istovremeno uživajući u iskustvu pomlađivanja.

U takvoj vezi neizbježno je 'približavanje' razvojnih faza partnera, te mlađi preskače neke svoje razvojne procese, a stariji se vraća u ranije. Ne možemo zanemariti ni kult produžene mladosti svojstven današnjici, kome podjednako podliježu i muškarci i žene, čiji je imperativ mišičavo tijelo i lice bez bora, te je puno mlađi partner još jedna potvrda da smo uspješni, poželjni, vitalni i potentni.

Foto: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

>>Ovo su maštarije koje rijetko koji muškarac nema. Znatiželjne?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije