pravo je vrijeme

Želite do mora skinuti kilograme i biti vitki? Evo kako da to postignete

turistkinja, plaža (1)
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
19.03.2014.
u 08:25

Držite se jednostavne prehrane sa što manje prerađenih namirnica, kao i onih s oznakama “diet”, “light” i sa smanjenim brojem kalorija

Gubitak od 9 do 11 kilograma u 4 mjeseca sasvim je objektivan. Štoviše, za pola godine moguće je izgubiti i do 18 kilograma, bez posljedica po zdravlje.

Naravno, sve ovisi o startnoj osnovi. Također, imajte na umu da što ste bliži idealnoj (ciljanoj) težini, time se ona teže gubi.

Kombinirajte. Držite se jednostavne prehrane sa što manje prerađenih namirnica, kao i onih s oznakama “diet”, “light” i sa smanjenim brojem kalorija. Osmislite opći plan prehrane, a onda uključujte određene namirnice.

Na primjer, proteini i voće za doručak; proteini i salata za ručak; protein i voće za užinu; proteini i povrće za večeru.

Držite se ovog plana i stići ćete do točke kada više nećete morati razmišljati o prehrani.

Prakticirajte vježbe koje vam se sviđaju. Kada je riječ o fizičkoj aktivnosti, osobni afiniteti su presudni.

Ako ne volite trčati ili vježbati u grupama, bavite se onim što vam se sviđa. Najvažnije je da vježbate svaki tjedan, a sami odredite intenzitet i učestalost treninga.

Ukoliko niste uključili kardio vježbe u svoj program mršavljenja, obavezno to napravite. Vježbe jačanja izgrađuju mišićnu masu koja olakšava mršavljenje, a kardio vježbe osiguravaju održavanje tjelesne težine.

Stručnjaci kažu da je svakodnevna provjera težine odlična prevencija pretilosti.

>>Bez obzira koju dijetu odabrali, ovo su 4 pravila za gubitak viška kilograma

>>[VIDEO] Ne, od čarobnog se čaja ne mršavi! Evo kako nas varaju u reklamama za mršavljenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije