Privedeno desetak hrvatskih navijača

ost-sora-txt.jpg
import
03.02.2006.
u 01:15

Ako je netko uopće i sumnjao, utakmica između Hrvatske i Srbije i Crne Gore imala je nakon 60 minuta i svoj nastavak. Dvadesetak hrvatskih navijača nakon susreta napalo je dvojicu srpskih koji su pretrpili lakše ozlijede, a organizatori europskog prvenstva obzanili su i njihove inicijale (M. V. i V. B.) .

Švicarska policija privela je desetak hrvatskih navijača, a zatim i izdala naređenje da se svi navijači paklenih koji su na Prvenstvo stigli autobusom deportiraju. Inače, uoči utakmice privedena su dvojica navijača, policija nije naznačila iz kojega su tabora i zbog čega, no puštena su nakon utakmice. Međusobno šakanje nekoliko njih nakon utakmice u kafiću u dvorani nije niti spomenuto. I tu su nakon desetak razmijenjenih udaraca, a počelo je međusobnim polijevanjem pivom, intervenirali policajci, a sudionici ispada su brzo napustili dvoranu.

Tijekom drugog poluvremena srpski su navijači zapalili nekoliko petardi i bacili ih među hrvatske. Odmah su bile vraćene pošiljateljima. I tu su barem Švicarci napravili dobar posao prihvativšii prijedlog da navijače na tribinama razdvoje. Ograda i policija lokalizirale su potencijalna žarišta i spriječile sukobe većih razmjera. barem u dvorani...(zv)

Želite prijaviti greške?