SLAVI 90. ROĐENDAN

Imala je 100 ljubavnika, kritizirala je homoseksualce, sina jedinca usporedila je s tumorom i nije ga htjela hraniti

Foto: YouTube
1/7
07.09.2024.
u 21:00

Buran život Brigitte Bardot bi mogao poslužiti kao predložaka za filmski scenarij jer kod Bardot je bilo dovoljno "sastojaka" za sočnu priču; od zanimljivog ljubavnog života u kojem je imala 100 ljubavnika, brojnih intriga i koketiranja s alkoholom i opijatima...

Francuska manekenka, glumica i pjevačica Brigitte Bardot 28. rujna slavi 90. rođendan. Kontroverzna, izravna i karizmatična, Bardot je bez premca ikona 20. stoljeća. Desetljećima je nosila titulu seks-simbola, a u kinematografiji je ostavila svoj pečat u preko 47 filmova, pojavila se u nekoliko mjuzikala, snimila je više od 60 pjesama te bila neiscrpan izvor inspiracije brojnim dizajnerima. Njezin buran život danas bi mogao poslužiti kao predložaka za filmski scenarij jer kod Bardot je bilo dovoljno "sastojaka" za sočnu priču; od zanimljivog ljubavnog života u kojem je imala 100 ljubavnika, brojnih intriga i koketiranja s alkoholom i opijatima.  Poznata je i po svojim kontroverznim izjavama od kojih je možda i njezina najkontroverznija izjava bila kada je vlastito dijete nazvala tumorom, a potom je postala strastveni borac za prava životinja. Smatrali su je osloboditeljicom žena i seksualnom revolucionarkom, a velika filozofkinja Simone de Beauvoir joj je posvetila i esej nazvan "Lolita efekt". 

Rođena Parižanka mladost je provela na satovima baleta, a 1952. godine po prvi puta se pojavila na filmu, sasvim slučajno te se zaljubila u kinematografiju. Ulogom u filmu ''Viva Maria'' iz 1965. postigla je golemi uspjeh, a bila je nominirana za nagradu BAFTA u kategoriji najbolje glumice. Iako iza sebe ima bogatu i zavidnu karijeru, Brigitte se umirovila 1973. u dobi od samo 39 godina. Nisu je zaobišli ni skandali, a najveći su bili vezani uz politiku, rasizam i islamizaciju Francuske, a zbog svojih stavova, koje je objavljivala čak i u knjigama, nekoliko je puta bila kažnjena novčanim kaznama. Otvoreno je osuđivala i homoseksualce, a kasnije se od optužbi da je homofob branila tako što je rekla ''da su svi njezini prijatelji homoseksualci'' te da ih ne mrzi, već voli te da ih zato ima pravo kritizirati.

 

Brigitte je imala samo 18 godina udala se za redatelja Rogera Vadima i taj brak je kratko trajao jer je redatelja varala s dvojicom muškaraca, a među njima je bio i glumac Jean-Louis Trintignant koji je također bio oženjen. Par je čak i živio zajedno iako nisu bili službeno rastavljeni, no nikada se nisu vjenčali budući da je Bardot bacila oko na glazbenika Gilberta Becauda što je dovelo do kraja romanse s Jeanom- Louisom. Zbog slomljenog srca povukla se u Italiju gdje je navodno doživjela živčani slom te se predozirala tabletama za spavanje. Utjehu je potom pronašla u glumcu Jacquesu Charrieru za kojeg se udala 1959. godine, a rodila je i svoje jedino dijete, sina Nicolasa kojeg je ostavila ocu te za njega nije pitala sve dok nije odrastao. Jednom prilikom je izjavila da ga nikada nije voljela, a rekla je i kako je trudnoća bila nešto najgore što joj se u životu dogodilo. Svoju trudnoću poistovjetila je s teškom bolešću, štoviše dijete koje je nosila u trbuhu nazivala je zloćudnim tumorom.

GALERIJA Oženio se sin košarkaške legende Tonija Kukoča, pogledajte predivne kadrove s vjenčanja

1/20

- Bio je kao tumor koji me jeo iznutra - rekla je i priznala kako ga nikada nije pristala dojiti. Njihov odnos nije se popravio ni kasnije. Kada je Nicolas imao samo 12 godina poželio je neko vrijeme provesti kod majke, no ona ga nije htjela primiti u svoju kuću. No, promijenila je ploču kada je Nicolas odrastao, ali tada je već bilo prekasno i njen sin bio je student ekonomije u Parizu te zaručen za kći diplomatkinje, a majku nije htio ni blizu svojeg vjenčanja.  Nakon razvoda sreću je pronašla s njemačkim milijunašem Gunterom Sachsom, no ni ova ljubav nije dugo potrajala pa je utjehu pronašla u glumcu Patricku Gillesu.

Smirila se tek 1992. godine udajom za Bernarda  d'Ormalea, inače bivšeg savjetnika vođe nacionalističke desnice u Francuskoj Jeana- Marie Le Pena. Zanosna, plava, s pravilnim crtama lica, punim usnama i pjegicama, zaludjela je cijeli svijet, a iako je u devetom desetljeću, ostala je dosljedna sebi te nije pokleknula estetskim korekcijama i raznim tretmanima uljepšavanja već ponosno pokazuje svoje godine. Osnovala je vlastitu zakladu za zaštitu životinja, i to nakon što je založila sav svoj nakit i novac usmjerila na podizanje zaklade. - Dala sam mladost i ljepotu muškarcima, a životinjama ću dati znanje i mudrost-izjavila je Bardot. Danas ova umirovljena ljepotica tek  ponekad prošeta crvenim tepihom, ali uvijek privuče golemu pažnju te uspijeva zasjeniti i puno mlađe kolegice. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Trgovac
Trgovac
09:01 08.09.2024.

Znači kažnjavali su je zbog istine i činjenica. Islamizacija Francuske i uništenje Francuske je objektivna činjenica. Ako kao Francuz kažeš nešto protiv toga kazne te za "rasizam".

Avatar Idler 3
Idler 3
10:07 08.09.2024.

Ni štela trudnoću al smeta joj imigracija...genijalno...

ID
Ivo_didin
02:15 08.09.2024.

Nije ta stala na sto..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije