Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi koncert

Nakon što su im zabranili pjevati u Puli, Dragan Keba i Ljuba Aličić održavaju koncert u Zagrebu

Foto: Promo
1/6
19.05.2023.
u 12:18

Agencija Hiljadarka podijelila je novi datum koncerta koji je zakazan na zagrebačkom Velesajmu za 3. lipnja

Nakon što im je zabranjen koncert u Puli, novi koncert Ljube Aličića (67) i Dragana Kojića Kebe (66) održat će se u Zagrebu 3. lipnja 2023. godine na zagrebačkom Velesajmu.  Koncert ponovno održava agencija Hiljadarka, koja je podnijela tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane, u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji. 

Podsjetimo, Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar odlučio je da se koncert ipak neće održati nakon zabrane gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Sve je započelo kada je gradonačelnik Zoričić zabranio održavanje koncerta, koji je bio već gotovo rasprodan, jer mu se ne sviđa ta vrsta glazbe. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

VEZANI ČLANCI:

Organizatori su kao nadoknadu za financijsku štetu tražili privremenu mjeru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. ožujka te kazali da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka, točnije od novčanih potraživanja. Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

Za kraj treba reći da sud nije, naravno, u svom odlučivanju uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene koju je tražio organizator koncerta. 

Duško Kuliš se i sam oglasio o svemu na svom Instagramu gdje je napisao kako su u Hrvatskoj "trideset i nešto godina stvari postavljene tako da se, kad je u pitanju muzika, ne sluša glas naroda". 

- Negirana je podjela na onu dobru i onu lošu muziku. Umjesto toga uvedena je jedna vrsta cenzure koja je kod mnogih uzrokovala nezadovoljstvo ponuđenim. U tome svemu, na našu radost, uspjeli smo u „ilegali“ ostati na nogama, dostojanstveni i ponosni na naše zajedničke muzičke vrijednosti - započeo je objavu splitski glazbenik na društvenim mrežama.  Kuliš dodaje da je kompletnom jednom žanru osmišljena etiketa te je i kvaliteta i nekvaliteta strpana u isti, ironični naziv - cajke.

- U ovakvom je scenariju, kao šećer na kraju, po dobrom starom receptu „drž‘te lopova“ kompletnom jednom žanru osmišljena etiketa te je i kvaliteta i nekvaliteta strpana u isti, ironični naziv - cajke. E, pa ne ide to tako. Ima u našoj muzičkoj „banci podataka“ mnogo toga što zaslužuje respekt i poštovanje. Dok našim pjesmama nema mjesta u eteru HR radio i TV postaja, sistematično složene playliste vrte li se vrte, a tantijemi za pojedince dolaze li dolaze. Naravno, takva monotonija u eteru rezultirala je time da nas, koji nismo pristali na takvu vrstu mentalne muzičke higijene, ima dovoljno i da možemo napuniti dvorane. Eto tu nastade naš, nazovimo ga - problem. Da jesmo, da postojimo, dokaz je odaziv na naš nesuđeni koncert - nastavio je. 

pak, kaže kako sve jednog dana prođe te da nitko ne može zabraniti ljudima da vole ono što vole i slušaju ono što žele.

- Bez obzira na sve, spustimo loptu. Sve prođe jednoga dana, pa će proći i ovo. Nitko nama ne može zabraniti da volimo ono što volimo i da slušamo ono što želimo. Znam da se pitate kako je moguće da u članici EU, koja se kune u ljudska prava i slobode, u srcu demokracije, postoji i takvo nešto. Nažalost, postoji. Ima ipak i nešto dobro u svemu ovome. Dželat je napokon skinuo lažnu masku humanosti, tolerancije i demokratičnosti. Otvorio je za javnost tamnu stranu svog karaktera. I nemojte mu suditi, osudio je on sam sebe. Vrijeme će pokazati, a nadam se i izbori, na čijoj strani je istina i pravda - zaključio je. 

VIDEO Stipe Mesić: Imao sam 16 mjeseci kad je majka umrla, a sestru poslije nisam vidio 20 godina

Komentara 14

KU
kublajkhan
13:01 19.05.2023.

Nadam se da će doći i gradonačelnik, ipak su sličnih svjetonazora semf, dragan i ljuba.

Avatar Stradun
Stradun
14:24 19.05.2023.

Eto na što je pao i spao Zagreb grad. Kad se sjetim 1980-ih , studentskih dana, rock je strujao.

AN
AntePortas9
13:52 19.05.2023.

Za publiku sa Grmeča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije