UTIŠALA KRITIČARE

Prepoznajete li ljepoticu s fotografije? Posljednjih tjedana o njoj se mnogo pričalo

Foto: Instagram screenshot
1/18
16.08.2024.
u 18:00

Ona je na Instagramu, gdje je prati preko dva milijuna ljudi, podijelila jedan video na kojem je se može vidjeti u neuobičajenom izdanju. Khelif je posjetila salon ljepote 'Beauty code' i pokazala kako izgleda kad se spremi za izlazak, našminkana i raspuštene crne kose.

Posebnu pozornost na recentnim Olimpijskim igrama u Parizu izazvao je nastup alžirske boksačice Imane Khelif (25). Naime, Khelif se suočila s optužbama svjetske javnosti da je muškarac jer ju je Svjetska boksačka federacija (IBA) godinu ranije izbacila sa Svjetskog prvenstva i zabranila joj sudjelovanje na Igrama. Međutim, u međuvremenu je Međunarodni olimpijski odbor raskinuo suradnju s IBA-om te Alžirki dozvolio nastup na najvećem sportskom događaju.

Imane je unatoč velikom pritisku svojih protivnica i svakodnevnim uvredama na društvenim mrežama naposljetku osvojila zlato u kategoriji do 66 kilograma, a nakon povratka u domovinu odlučila je kritičarima zatvoriti usta. Ona je na Instagramu, gdje je prati preko dva milijuna ljudi, podijelila jedan video na kojem je se može vidjeti u neuobičajenom izdanju. Posjetila je salon ljepote 'Beauty code' i pokazala kako izgleda kad se spremi za izlazak, našminkana i raspuštene crne kose. U opisu videa stoji snažna poruka za sve one koji su je proglasili muškarcem:

- Da bi osvojila medalju, ona se nije imala vremena uljepšavati ili ići u kupovinu. Ona je prelijepa žena, može biti ženstvena i elegantna kada to poželi, ali u ringu joj ne trebaju ni šminka, ni visoke pete. Samo joj je potrebna strategija, snaga i sposobnost zadavanja udaraca. Kao što muškarca ne definiraju brkovi, tako ni haljine, ekstenzije ni šminka ne čine ženu - glasi dio teksta, a Khelif je u komentarima naišla na veliku podršku. - "Ti si kraljica!!!", "Kraljica Olimpijskih igara. Iskreno, ne mogu uočiti razliku između prije i sada", "Ona je tako lijepa", Snažna i prekrasna" - pisali su obožavatelji.

VEZANI ČLANCI:

  

Podsjetimo, nastup 25-godišnje Alžirke na najprestižnijem globalnom sportskom natjecanju izazvao je kontroverze vezane uz pitanje rodne neravnopravnosti. Naime, zbog informacija o njezinoj povišenoj razini muških hormona u krvi mnogi su ustvrdili kako bi Khelif trebalo zabraniti natjecanje sa ženama.

Društvene mreže danima su brujale o ovoj temi, a među poznatima koji su dolijevali ulje na vatru netrpeljivosti prema Imane bili su književnica J.K. Rowling i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, tehnološki mogul Elon Musk. Autorica serijala o Harryju Potteru tako je mečeve alžirske boksačice poistovjetila sa situacijom u kojoj "muškarac u javnosti tuče ženu", prozvala članove Međunarodnog olimpijskog komiteta i organizatore natjecanja, te zaključila kako je riječ o još jednom dokazu iskorištavanja žena od strane muškaraca. Pritom je pružila podršku poraženoj u borbi s Khelif, nazivajući Alžirku muškarcem koji uživa nanositi bol ženama.

GALERIJA: FOTO Pogledajte spektakl na Hipodromu: Ed Sheeran oduševio 70.000 obožavatelja

1/23

Musk, inače vlasnik društvene mreže X, dijelio je na svom profilu takve i slične objave bez provjeravanja njihove istinitosti, za što itekako ima ingerenciju, na taj način izražavajući vlastito slaganje s kolektivnim napadom na zlatnu olimpijku. Sve ovo rezultiralo je time da Imane angažira pariškog odvjetnika Nabila Boudija da je zastupa u tužbi protiv internetskog zlostavljanja i govora mržnje. Tim povodom Boudi je od nadležnih vlasti zatražio pokretanje kriminalističke istrage protiv J.K. Rowling, Elona Muska i brojnih drugih uključenih u cyber napade, a sve s ciljem zaštite ugleda njegove klijentice. Rezultate ovog procesa tek treba pričekati, no poznato je da je u francuskom zakonu za govor mržnje predviđene i kazna zatvora.

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

Komentara 12

Avatar Jopa
Jopa
18:23 16.08.2024.

Muško je koliko god se trudili protiv biologije.

DI
Dioniz
19:06 16.08.2024.

Može izgledati kako hoće u privatnom životu raditi što misli ali xy je nešto ozbiljnije.talijanaka je rekla da nakon trećeg udarca je znala da tako ni jedna žena ne udara .

K
K
18:50 16.08.2024.

mislim da je XY bio presudan, kad se to promijeni javite ..a do tada ne maglite ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije