Petica kolo vodi, a petica je – za pet! Novi, peti broj magazina Slano&Slatko, tiska se i u subotu će se naći na kioscima i u rukama gurmana i ljubitelja dobrog štiva. Želeći iz prve ruke prenijeti iskustva iskusnih kuhara, ugostitelja i chefova, zaputili smo se u potragu za pričama i recepturama.
Otišli smo do Mačkovca, u restoran Mala hiža te donosimo detalje kako se rade najbolje krvavice – ili kako ih u Međimurju zovu – ćurke, bijele i crne. U Maloj hiži njeguju tradicionalnu međimursku kuhinju i korak po korak naučili su kako se pripremaju domaće kobase, prezvuršt, meso z tiblice, ali i obroci koji se pripremaju u vrijeme kolinja, jer – ne zaboravimo – radnike valja nahraniti.
Na drugoj strani, u Istri, najbolje znaju kako pripremiti bakalar. Milena Stefanov tri desetljeća bavi se pripremom ove za Badanjak neizostavne ribe, a njezin sin Aleks objasnio je kako razlikovati bakalar od jeftinih i manje kvalitetnih sušenih riba iz Sjevernog mora. U Veneciji smo potražili priču o tome kako je bakalar dospio na naše obale, a donosimo i sjajne recepte kako pripremiti ovu zanimljivu ribu.
U ovom broju ne propustite nagradnu igru u kojoj možete osvojiti vrijedne kućanske aparate marke Gorenje, a kako do nagrada, doznajte u novom broju magazina koji vas očekuje na kioscima u subotu 21. studenoga za samo 5 kuna u paketu uz Večernji list.