Prijedlog za ručak

Kuhajte uz Slano&Slatko: Vegetarijanski cannelloni koji se tope u ustima

cannelloni
Foto: Thinkstock
25.11.2015.
u 13:14

Mali trik: Tijesto za cannellone možete kupiti gotovo, ali i napraviti ga sami, poput palačinki

Sastojci za 4 osobe

150 g brašna, punomasno mlijeko, 2 jaja, maslac, češnjak, sol, papar, muškatni oraščić, 250 g špinata, 200 g sira ricotte, 1 dl pirea od rajčice, 2 veće sočne rajčice, tvrdi sir - Grana Padano, maslinovo ulje

Vrijeme pripreme: 45 min. // jednostavno

1. Dva su načina za pripremu tijesta za cannellone ako ne kupujete gotovo. Možete pripremiti klasično tijesto za svježu paštu, izrezati ga na četverokute pa puniti i rolati. Mi smo odabrali jednostavniji način i - ispržili tijesto. Baš poput onog za palačinke. Umiješajte brašno s umućenim jajima i dodajte hladno punomasno mlijeko. Posolite i dodajte rastopljeni maslac pa sve izmiješajte u jednoličnu smjesu.

2. Ispecite na tavici manje mjerice tijesta, poput nešto debljih palačinki.

3. Koristite li smrznuti špinat, otopite ga, ocijedite višak tekućine. Ako koristite svježi, pofurite ga vrelom vodom i ostavite desetak minuta u poklopljenoj posudi.

4. Ocijedite i narežite na trakice. Na maslinovu ulju, koje ste aromatizirali češnjakom i s malo krupne soli, kratko pirjajte špinat, tek toliko da pokupi aromu. Izradite ricottu, dodajte joj špinat pa sve začinite po ukusu - muškatnim oraščićem i paprom.

5. Na ispečene komade tijesta stavljajte po veliku žlicu ovako pripremljene smjese te pažljivo zamotajte. Pritisnite da se nadjev rasporedi i slažite u posudu premazanu maslacem.

Kada ste složili sve cannellone, prelijte po njima pire od rajčice koji ste začinili timijanom.

Prije pečenja složite tanko narezane ploške rajčice i naribajte sir Grana Padano ili neki sličan suhi, tvrdi i aromatični sir.

6. Pecite 15-20 minuta na temperaturi oko 200 °C. Poslužite toplo.

Ako radite mesnu inačicu ovog jela, mljeveno meso pirjajte na malo luka i dodajte smjesi sira i špinata.

*Fotografija je ilustrativnog karaktera

>>Gastronomski dragulj cijenjen je još od antike, a uz njega se veže i priča o afrodizijačkim svojstvim

>>Blagdani počinju uz Slano&Slatko

Komentara 1

Avatar Luring
Luring
22:34 26.11.2015.

Lijepo, bas sam mandjao neki dan!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije