OD SUBOTE NA KIOSCIMA

Slano&Slatko na zvjezdanim stazama Michelina

slano&slatko
16.03.2016.
u 09:52

Najslađi magazin, Slano&Slatko, predstavalja čak tri ugledna chefa – jedna dama i dvojica gospode podijelili su svoja iskustva, recepte, savjete... Donosimo priču o najmlađem chefu među Michelinovim zvijezdama, Matteu Metulliu, te predstavljamo jednog od najboljih kuhara u Hrvatskoj, Fabricija Vežnavera Stotinu stranica čistog užitka, od subote na kioscima

Uskrs, vazam, vuzem... kako god ga zvali, blagdan je to koji okuplja obitelji. Zbog toga su ovo dani kada se vrijedi potruditi i učiniti ih posebnima, i oko, i za stolom. Zato u ovom, devetom broju najslađeg Večernjakova magazina subotom, imamo priče o čak dva chefa i jednoj chefici. Slano&Slatko ne robuje trendu zvučnih imena. Draži su nam chefovi s kojima dijelimo frekvenciju visokih estetskih kriterija, strasti za hranom, kreativci... Svakog, baš svakog chefa kojeg smo predstavili odabrali smo jer smo željeli baš njega ili nju, jer smo znali da će nam dati priču, da zna posao...
Ovaj put su to Fabricio Vežnaver i Matteo Metullio.

Dijeli ih 50-ak kilometara jer Fabricio je iz Savudrije, a Matteo Trieštin, no pramaterija je ista – gore za kuhanjem. Fabricio je upravo u novom broju Slanog&Slatkog, koji vas očekuje u subotu na kioscima za samo 5 kuna uz Večernji list, odnosno ostatak mjeseca za 14 kuna, obilježio dva desetljeća rada u kuhinji jednog od najboljih restorana na zapadnoj obali Istre. Samozatajan i kreativan, priprema hranu inspiriranu valom uz koju živi. Chef Vežnaver ponosni je član europske udruge JRE – Jeunes Restaurateurs d’Europe, a najsretniji je, kaže – kada mu se gosti prepuste. Matteo Mettulio već je na početku kuharske karijere zagazio na stazu slavnih.

Talent, znatižeja i prilika te sjajni mentori poklopili su se i ovaj je mladi kuhar s 25 godina zvijezda restorana okićenog Michelinovom zvijezdom – La Siriola u Dolomitima. Mladi virtuoz za Slano&Slatko je otkrio tko su mu uzori te da nema života bez dobre pašte. Sjajno iskustvo, sjajna jela, pravi virtuozi.

Postoje neka jela bez kojih Uskrs ne bi bio poseban. Janjetina, uh kad bismo barem mogli bez nje :(, mladi luk, rotkvica, šparoge i dakako – pinca. Ona je više od kolača. Ona je priča. Priprema se s ljubavlju i isto tako dijeli. Načinje se kada su svi za stolom, a dijeli se kako tko odlazi. O nečemu vrlo sličnom pinci piše i naš najmlađi kolumnist Antonio. Male vrijedne ruke izvrtjele su pletenicu od tijesta. Vrijedi probati, zar ne? Uživajte u pričama o Uskrsu, iskušajte recepte i provedite ovaj poseban blagdan s obitelji. Družite se, pričajte, bilježite uspomene...

Čekamo vas na kioscima – u subotu, uz Večernji list za 5 kuna, na stotinu strana užitka! Ne propustite!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije