Takenoko - Gradska restoranska institucija na dvije lokacije – u Centru Kaptol i na Radničkoj cesti – već je odavno prepoznata među zagrebačkim šmekerima.
Na glamuru mu dodaje što se rezervacija prilično teško dobiva i radnim danom, a kamoli vikendom. Prvi je to japanski restoran koji se u azijske vode bacio još 2002. godine, kada je rijetko tko u Zagrebu jeo sushi. Započeli su upravo tim jelom, nešto malo japanskih jela i jela spravljenih u tajlandskom woku. No postupno su povećavali jelovnik – proširili ponudu jela, a potom dodali i fuzijsku kuhinju. Iako su najpopularnije njihove proljetne rolice, sushi je i dalje njihova baza. Cijene su nešto više nego u ostalim sushi restoranima – 320 kuna za “platu” sushija od desetak komada), no isplati se probati jer njihov sushi, uz hrvatskog glavnog kuhara Marija Obrovca, radi i – pravi Japanac, chef Moto Mochizuki.
Koja su to još mjesta na kojima možete uživati u odličnom sushiju pronađite u novom broju magazina Slano&Slatko! :)
>>Suživot hobotnice i čvaraka u tanjuru
Odes tamo...narucis sushi, platis, i onda bacis sushi kroz prozor i narucis odojka.