FEĐA DUDIĆ

Srbi opleli po vatrenom: 'Šok je da se toliko može unazaditi'

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
19.07.2024.
u 21:20

"Meni je bilo nevjerojatno da igrač tijekom sedam dana može odigrati dvije takve utakmice u takvom tempu i onda ga sad vidim na Europskom prvenstvu iscijeđenog", rekao je Feđa Dudić, trener Radničkog

Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu u Njemačkoj nije ostvarila rezultat kakav je priželjkivala. Momčad je ispala nakon tri kola odigrana u skupini. Sve je počelo poprilično nesretno protiv Španjolske, kada su usprkos većem posjedu i nekoliko prilika izgubili s 3:0.

Još je veći šok doživljen protiv Albanije koja je uspjela povesti, ali momčad se u ranoj fazi drugog poluvremena vratila, proigrala i brzo zabila dva gola. Uslijedio je kasni gol Albanaca za konačnih 2:2, što je ostavilo sudbinu Hrvatske neizvjesnom do samog kraja. Protiv Italije je drama bila još veća, kada su azzurri izjednačili u posljednjim sekundama nadoknade i uzeli Hrvatskoj prijeko potrebne bodove.

Jedan je vatreni tijekom cijelog prvenstva bio posebno komentiran zbog svoje igre. Riječ je o Marcelu Brozoviću koji tijekom čitavog turnira nije bio na onoliko visokoj razini kako su ga navikli gledati navijači. Mnogi su slabiju formu pripisali transferu u saudijski Al Nassr prošloga ljeta. Takvog je mišljenja i Feđa Dudić, trener srpskog Radničkog koji je svoj klub po prvi puta u povijesti odveo u Europu.

GALERIJA Osvanule fotografije Joška Gvardiola s kupanja, u prvom planu njegovo mišićavo tijelo

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/12

"Njih 90 posto koji su igrali u Saudijskoj Arabiji, pa i reprezentativci Srbije, nisu više na razini na kojoj su bili. Najfascinantniji mi je primjer Marcelo Brozović. Sjetite se finala Inter - Manchester City. Prije samo godinu dana u kakvom tempu je on odigrao tu utakmicu, a onda i par dana kasnije finale Lige nacija gdje su bili produžeci", rekao je za MozzartSport pa zaključio:

"Meni je bilo nevjerojatno da igrač tijekom sedam dana može odigrati dvije takve utakmice u takvom tempu i onda ga sad vidim na Europskom prvenstvu iscijeđenog, ne može pratiti suparnike u veznoj liniji. Meni je šok da se jedan igrač za devet mjeseci može toliko unazaditi."

VIDEO Real Madrid objavio: Luka Modrić potpisao je novi ugovor, on je naš kapetan

Komentara 4

FR
Frtajler
07:18 20.07.2024.

Sto ima za reci neki Fedja? Sto kaze Imbrek iz donje Spickovine i Jovica iz Svinjarevaca, sve su to vrlo bitne vijesti.

RO
rokoxy1
07:53 20.07.2024.

Covijek je upravu ovaj nije bio ni za Amatere .

Avatar majkuvam
majkuvam
07:41 20.07.2024.

A što je rekao Pajo Patak iz Patkograda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije